VIKEND V IZOLI V ZNAMENJU KULINARIKE: V svoji pravi podobi se vrača Praznik oljk, vina in rib

Izola

Po dvoletnem premoru se ta konec tedna, 10. in 11. junija, v svoji pravi podobi v izolsko mestno jedro vrača že 18. Praznik oljk, vina in rib.

Prireditev bo v petek in soboto potekala od 19. do 24. ure na Ljubljanski in Verdijevi ulici ter na Manziolijevem trgu. Poleg vinarjev in oljkarjev se bodo na stojnicah predstavili tudi ponudniki sira, domačih sladic, čokolade, namazov, testenin, tartufov, vložene zelenjave in sadja, medu in ročnih ter umetniških obrti. Poskrbljeno bo za degustacijo vin in oljčnega olja ter gostinsko ponudbo dobrot iz regije.

Kot veleva tradicija, bo v petek, 10. junija, potekala razglasitev vsakoletnega izbora Županovega vina in oljčnega olja. Obenem bodo v soboto, 11. junija, razglašeni nagrajenci festivala Zlata oljčna vejica, ki ga CKŠP Izola organizira v sodelovanju z Društvom oljkarjev Slovenske Istre. V soboto bo v palači Manzioli potekal strokovni posvet v sodelovanju z ZRS Koper: Spoznajmo oljčno olje. Mestno jedro bo obogatil bogat glasbeni program. Nastopili bodo: Kompanija Izolana, 3 Bote, Posebna gosta, Duo Nice Price, Semikanta, Mužika, Stevo projekt ter Matej in Tina

Več o prazniku najdete tukaj

Deli novico: