VIKEND POŠKODOVANJA VOZIL: Pet "padlih" v nesreči pri miniranju; nepridiprav na Bonifiki se je spravil na kombi nogometnega kluba

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 380 klicev. Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo, štiri z lažjimi poškodbami in eno s smrtnim izidom, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in 12 tatvin, zaradi kršitev javnega reda pa je bilo sedem intervencij.

V soboto ob 13.33 so bili policisti obveščeni o nesreči pri miniranju v predoru. Delavci so na gradbišču predora med Divačo in Lokvijo izvajali miniranje v globini 20 m. Skozi vrtino je na površje odneslo kamenje, ki je poškodovalo pet parkiranih avtomobilov, pri tem pa ni bil nihče poškodovan.

V Luciji je v soboto ob 16.45 nekdo zažgal palmo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o dogajanju.

Kot smo že poročali, je bil v soboto, 20. novembra, ob 20.51 Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Koper obveščen o prometni nesreči na kolesarski stezi pri Bertokih, v kateri je umrl voznik mopeda. Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik, doma iz Kopra, med 20.30 in 20.50 vozil moped od Bivja proti Bertokom. Zaradi vožnje preblizu desni strani smernega vozišča je z mopedom zapeljal v desno izven vozišča na travnato brežino, kjer je trčil v drevo. Voznik je kljub nudeni zdravniški pomoči na kraju umrl, odrejena je bila sanitarna obdukcija.

V soboto ob 3.24 so policisti na Ravbarkomandi v smeri proti Ljubljani ustavili osebni avto BMW 520, v katerem sta bila dva državljana Kosova z urejenim statusom v Švici. Ugotovili so, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji leta 2013. Vozilo so zasegli, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

Po nogometni tekmi v Kopru je nekdo včeraj po 22. uri na parkirišču pred Bonifiko poškodoval kombi nogometnega kluba in vozilo enega od navijačev. Policisti zbirajo informacije o dogajanju. Sledi kazenska ovadba.

Ga je res zbil avtomobil?

Včeraj ob 15.55 naj bi v Kozini na prehodu za pešce v 42-letnega pešca trčil voznik osebnega avtomobila sive barve, ki je odpeljal s kraja. Oškodovancu, ki je lažje poškodovan, je alkotest pokazal rezultat 0.92 mg/l. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 39 ilegalnih prehodov državne meje. V petek pri Sušaku štiri državljane Kitajske, v soboto pri Podgorju enega državljana Pakistana, v Sirčih štiri državljane Turčije, pri Rakitovcu 15 državljanov Afganistana in tri državljane Iraka. V nedeljo so pri Podgorju obravnavali enega državljana Nepala, v Dolenjah pri Jelšanah štiri državljane Kube in pri Kozini sedem državljanov Nepala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija