VIKEND, POLN EKSTREMOV: Na dom prišel z bejzbol palico, 4-letnico sredi Kopra napadel pes

Kronika

V nedeljo naj bi v vasi pri Kopru nekdo razbijal stanovalcu po vratih. Z zbiranjem informacij je bilo ugotovljeno, da je do hiše prišel 42-letnik z vozilom. Ob prihodu policistov je že odpeljal, vendar so ga izsledili v Hrvatinih. Pri sebi je imel bejzbol palico, ki so mu jo zasegli. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,62 mg/l, prav tako odrejen test na mamila je bil pozitiven, nato pa je odrejen strokovni pregled odklonil. Voznika so pridržali, sledi obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Deklico v Kopru napadel pes, moški pa doživel napad sredi Pirana

V soboto popoldan je v Kopru na Pristaniški ulici manjši pes ugriznil 4-letno deklico. Ugotovljeno je bilo, da je pes last 45-letne ženske iz Ankarana, ki ji sledi plačilni nalog.

V nedeljo dopoldan je koprske policiste poklical 54-letni Pirančan in povedal, da ga je v Piranu na Zelenjavnem trgu napadel 63-letnik. Večkrat ga je udaril in ga lažje poškodoval. Ukrep sledi po zbranih obvestilih.

Bizarno

V petek zvečer so koprski policisti prejeli obvestilo, da je nekdo z vozilom v Kopru z veliko hitrostjo pripeljal pred lokal, podrl nekaj stebričkov, nato pa zaspal pri odprtih vratih. Policisti so na kraju dobili 42-letnika iz Kopra. Vozilu je potekla registracija, vozniku pa je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil. Nato je odklonil je tudi strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vožnja v nasprotni smeri v predoru Markovec

V soboto ob 15.37 so koprske policiste obvestili z DARS-a, da osebni avto znamke Mercedes vozi skozi tunel Markovec z nasprotne smeri. Ugotovljeno je bilo, da je 73-letni voznik z okolice Celja vozil od Izole proti Kopru. V sredini tunela, kjer sta pasova fizično ločena zaradi del, je vozilo obrnil in po desnem voznem pasu odpeljal nazaj proti Izoli. Ogrožanja drugih udeležencev ni bilo, ker sta pasova ločena. Voznik je obstal v delovni zapori na koncu tunela. Pospremili so ga s hitre ceste do Bolnice Izola zaradi slabega zdravstvenega stanja. Izdan mu je bil plačilni nalog

Alkohol v prometu

V soboto ob 19.50 je v Kopru 75-letna voznica osebnega avtomobila peljala proti Bertokom. V križišču je izsilila prednost vozniku motornega kolesa, ki je trčil v bok vozila. 58-letnemu državljanu Italije je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi jima plačilni nalog.

V nedeljo ob 5.40 je voznik osebnega avtomobila iz Trsta na Bivju zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo, alkotest mu je pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik ni poškodovan, njegov sopotnik pa se je med sestopanjem iz avta spotaknil in si poškodoval zapestje. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 21.20 je policistom v Pivki bežal 68-letni voznik osebnega avtomobila. Ko so ga ustavili, so ugotovili, da nameščene registrske tablice ne pripadajo temu vozilu, zato so ga zasegli. Vozniku je alkotest pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odrejeno mu je bilo pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Brez izpita, brez registracije

Koprski policisti so v petek zasegli moped Piaggio Typhoon 18-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto dopoldan je v Strunjanu voznik parkiral kombinirano vozilo na prehodu za pešce in si pripravljal kanele. 78-letnega moškega so policisti identificirali. Ugotovili so, da je na vozilu potekla registracija, zato so mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo popoldan so policisti na mejnem prehodu Dragonja zasegli vozilo 41-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Kraje

V petek je v Ankaranu nekdo s parkiranega vozila ukradel torbico z dokumenti, karticami in denarjem.

Nekdo je v nedeljo ponoči v Kopru ukradel osebni avto BMW 1, bele barve, l. 2009, KP RJ-353, vreden 5000 evrov. Parkiran je bil pri Bonifiki.

Ponarejeni dokumenti

V nedeljo ob 0.59 je na mejni prehod Jelšane prišel avtobus. Pri kontroli dokumentov so policisti ugotovili, da ima pet oseb ponarejene dokumente Poljske (osebne izkaznice). Po preverjanju se je to potrdilo, vseh pet so na meji zavrnili.

Iskali so jo

V soboto zvečer so policisti v Šmarjah pri Sežani iskali pogrešano starejšo žensko, ki je odšla na sprehod s psom in se ni vrnila. Nekaj pred drugo uro zjutraj se je sama vrnila domov s psom, odpeljali so jo v SB Izola.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
tupamaros |  27 .05. 2019 ob  21: 30
-3
najlepše je ko si pijan