VIKEND NASILJA NA OBALI: Turist v avtokampu tepel s kijem, skupina moških iz čistega miru napadla domačina

Kronika

Minuli vikend je bil na Obali poln nasilja. V soboto je turist v avtokampu z lesenim kijem napadel drugega turista, v nedeljo je pred lokalom neznani moški pretepel 34-letnika, v Luciji pa se je skupina moških brez očitnega razloga spravila na domačina.

Fotografije so simbolične. 

V soboto pol ure čez polnoč se je 26-letnik iz Slovenj Gradca s prijateljem vračal v avtokamp v Luciji. Do njega je pristopil 39-letnik iz Velenja in pričel nanj kričati, naj bo tiho. 26-letnik ga je želel pomiriti, vendar je 39-letnik zamahnil proti njemu z lesenim kijem. Mlajšemu moškemu je počila arkada. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

V nedeljo je pred lokalom v Portorožu zaenkrat še neznan moški pretepel 34-letnega moškega iz Kočevja. Večkrat naj bi ga udaril s pestjo v obraz. Poškodovanega so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Policisti okoliščine še preverjajo.

Istega dne ob 5.38 zjutraj pa je na PU Koper poklical domačin iz Lucije in prijavil nasilništvo. Ko se je z električnim skirojem vračal iz nočne službe, se je ob njem ustavil osebni avto s štirimi osebami. Eden izmed njih ga je vprašal, če kaj rabi, zatem pa je prišel do njega in ga udaril, da je padel po tleh. Pridružil se mu je še drugi moški in skupaj sta tepla domačina. Prijavitelj je nato zbežal domov.

Policisti so po opisu kmalu zatem izsledili podobno vozilo v Izoli. Vozniku, 25-letniku iz Kopra, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l alkohola, zato mu sledi obdolžilni predlog. Sopotniki so trdili, da niso bili udeleženi v pretepu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, so sporočili s koprske PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  16 .08. 2021 ob  14: 11
12
Udarec z lesenim kijem, razbita arkadna. Lahka telesna poškodba.
Kakšna pa mora bit težka poškodba?

Skirorist pretepen, podoben avto s štirimi potniki. Pravijo, da niso oni tepli
A je pretepeni prepoznal osebojQuery1123047019000135769473_1629115377717?

Zbiramo obvestila