VIKEND BO PRINESEL OSVEŽITEV: Še pred tem bomo morali preživeti 'peklenski' četrtek

Vreme

Južni veter, ki je začel pihati v torek, bo v drugi polovici tedna zlasti vzhodni polovici države prinesel še višje temperature. Kot napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso), se bodo danes ob pretežno jasnem vremenu temperature povzpele vse do 35 stopinj Celzija. Najtopleje v tem tednu pa bo predvidoma v četrtek.

Še vedno velja tudi opozorilo za veliko toplotno obremenitev, ki ga je za danes in za četrtek izdala agencija. Danes opozorilo velja zlasti za območje nižin Primorske, od četrtka naprej pa bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji iz vzhodni Sloveniji. Lahko pa v četrtek popoldne predvsem v vzhodni polovici države nastane tudi kakšna nevihta.

Več vremenskega dogajanja v petek

V petek zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v soboto, na Arsu ponovno pričakujejo nekaj več vremenskega dogajanja. Popoldne ali zvečer se bodo začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V soboto čez dan bodo krajevne padavine ponehale. S prihodom vikenda meteorologi tako napovedujejo osvežitev.

Po trenutnih izračunih torej kaže, da bo vročina vztrajala nad našimi kraji do vključno petka. Skupno bomo torej našteli od sobote, 28. julija, 14 zaporednih vročih dni, so še zapisali na Arsu.

Deli novico:

Nevihta |  10 .08. 2018 ob  20: 12
Na obali se cvremo ko goveda.... ni kančka kisika in ni nobenih neviht na vidiku... katastrofa. To vreme ubija! F... off tako poletje.
Srčeka |  08 .08. 2018 ob  21: 00
A te pridem pogret?
felicec |  08 .08. 2018 ob  15: 51
Mene že zdej zebe