VIJUGAL OD STRUNJANA PROTI BELVEDERJU IN SKORAJ POVZROČIL TRČENJE: Izolan je bil "zadet" za volanom

Kronika

Sinoči ob 19.27 je koprske policiste poklical očividec in pojasnil, da od Strunjana proti Belvederju vijuga osebni avto, voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in skoraj povzročil trčenje. Policisti so ga izsledili in ustavili. Pri 36-letnemu vozniku doma iz okolice Izole je bil hitri test na droge pozitiven, odrejen je bil strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 147 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij.

Ob 8.30 je pri koprski tržnici 64-letni voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v 56-letnega pešca. Pešec se je lažje poškodoval, vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Pri Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v kontejner in ukradel agregat, vreden 400 evrov.

V Ilirski Bistrici so policisti našli ukradeno vozilo znamke Honda Civic, vredno 300 evrov (tatvina prijavljena 11. oktobra). Nameščeni je imel drugi registrski tablici. Vozilo je vrnjeno lastniku, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 1.00 so na Moretinih ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,61 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 42 ilegalnih prehodov državne meje: v Gradišču pri Materiji tri državljane Afganistana, pri Obrovu 11 državljanov Turčije, pri Skadanščini enega državljana Maroka, pri Podgradu 10 državljanov Turčije, enega državljaa Afganistana in enega državljana Pakistana ter dva državljana Indije, pri Zazidu pa tri državljane Tunizije in tri državljane Palestine.

V Sirčih so ustavili še osebni avto BMW 320 karavan, ljubljanskih registracij, ki ga je vozil 29-letni državljan Severne Makedonije. V vozilu so bili še štirje državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. V Seči pa so policisti ustavili taksi, ki ga je vozil 44-letni domačin. V vozilu so bili trije državljani Albanije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, vsi imajo tudi ukrep prepovedi vstopa v Schengen. Postopki še potekajo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija