VIDEO: Takole so pripadniki varde 'zavzeli' policijsko postajo

Slovenija

Okoli 50 uniformiranih pripadnikov skupin, znanih po imenu Štajerska varda in Krajnska varda, je minuli konec tedna izvajalo aktivnosti na območju Slovenske Bistrice. Potem ko so z njimi zaključili, je na prizorišče prišla policijska patrulja, zaradi česar je omenjena skupina v nedeljo popoldne po pojasnila odšla na tamkajšnjo policijsko postajo.

Dogajanje na policijski postaji, kjer so zahtevali pojasnila komandirja, so predstavniki varde ves čas v živo predvajali na Facebook profilu, ob tem pa pojasnili, da so po odhodu iz tabora v Cigonci izvedeli, da naj bi policija maltretirala mlajšo žensko, ki je bila zgolj na obisku pri lastniku sicer zasebnega zemljišča, medtem ko je bil lastnik zemljišča in hiše takrat z njimi v Slovenski Bistrici.

Na generalni policijski upravi na prošnjo STA po odzivu na dogodek danes konkretno niso odgovorili, na Policijski upravi Maribor pa so potrdili, da se je v nedeljo na policijski postaji Slovenska Bistrica z namenom poizvedovanja o opravljanju nalog policije zglasila večja skupina ljudi, ki se je pred tem zadrževala na zasebnem zemljišču na območju te policijske postaje. Kot so še pojasnili, so policisti v razgovoru ugotovili, da omenjena skupina ni upravičena do podatkov in informacij, ki so jih zahtevali, s čimer so seznanili sogovornike in zaključili razgovor. Ob tem so prisotne seznanili tudi s postopkom pritožbe na policijski postopek, če menijo, da so policisti ravnali kakor koli narobe.

Dogajanje na Policijski postaji Slovenska Bistrica 19.05.2020

Predstavljamo vam celotno dogajanje na PP Slovenska Bistrica. Vardi smo prišli vprašat komandirja postaje, vendar ga nismo dobili. Zanimalo je, zakaj so policisti te postaje nadlegovali mladenko, ki sploh ni bila prijavljena na zemljišču kjer je potekal naš tabor. Ali je šlo za poskus ustrahovanja in po naročilu koga? Namreč imamo dobre odnose s policisti na terenu in tudi na lokalni ravni. Problem predstavljajo politično nastavljeni policisti, ki delujejo po nareku določenih odsluženih političnih opcij. Ali se je Slovenija zmožna otresti korupcije znotraj vseh državnih institucij?

Posted by Slovenska VARDA - civilna iniciativa on Tuesday, May 19, 2020

Predstavniki varde so sicer na družabnem omrežju ob posnetku dogajanja zapisali, da so se "vidno zbegani policisti najprej zaprli v prostore postaje, na njihovo vztrajanje in prigovarjanje pa naposled le prišli prednje". Policisti naj bi jim po povpraševanju o namenu prihoda na zasebno zemljišče odgovorili, da naj bi opravljali naloge v zvezi z javno varnostjo, ni pa povsem jasno, ali so to storili na lastno pobudo, ali po nalogu mariborske policijske uprave.

Vodja vardistov Andrej Šiško je, kot so še zapisali, potem, ko so policisti podali javno zagotovilo, da lastnika zemljišča ne bodo več vznemirjali, poskrbel za to, da so njihovi člani "odblokirali policijsko postajo".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  20 .05. 2020 ob  09: 26
Klošarska država
Lili |  20 .05. 2020 ob  09: 22
Ma kaj? Oj...to gre malo predaleč... Zakaj to dopuščamo? Ma se mi zdi, da v imenu demokracije nas odnaša! Na eni strani imaš neke skrajneže, ki se imajo za neko vojsko ali karkoli že, na drugi strani zblojencij na bičikletah... Ma kaj bi radi? Dejte si mir! Vlade, leve ali desne so vse za en kurac. In vse enako pokvarjene! In uni, ki misli, da bo rešu slovenijo, naj se zaveda, da vsaka revolucija do zdaj je požrla svoje otroke. In tudi ta bo..ker nekdo vas bo izkoristil za SVOJE INTERESE! Če jim uspe, da vas sprovocira do te meje, da se greste revolucijo, potem SO ONI ŽE ZMAGALI! Pa če govorimo o eni ali drugi strani!
vseved |  20 .05. 2020 ob  08: 15
@ kokodek , lahko z dovoljenjem Janše in Hojsa. To bo kmalu nova zasebna diktatorjeva vojska !
kokodek |  20 .05. 2020 ob  08: 03
nihče ne sme na igrišča....varda pa se lahko zbira, vadi in se posmehuje policiji jQuery112302252902725656527_1589954379709???