VIDEO: Sredi belega dne, ob 9. uri zjutraj, sta vsem na očeh uživala prepovedane droge

Koper

V preteklih mesecih smo že večkrat poročali o incidentih, v katerih so bili na različnih koncih Kopra udeleženi uporabniki oziroma uživalci prepovedanih drog. Se ta problematika samo še stopnjuje? V uredništvo smo namreč prejeli videoposnetek, ki priča, da so danes zjutraj, okrog 9. ure, uporabniki prepovedanih substanc le-te uživali v samem centru Kopra, na Vojkovem nabrežju.

Da ne gre za enkratni dogodek oziroma incident, nam je zaupala bralka, ki nam je poleg videoposnetka posredovala tudi več informaci o dogajanju na tem območju. Uporabniki prepovedanih drog naj bi se tam nenehno zadrževali, odkar se je na Vojkovo nabrežje preselilo Društvo SVIT. Ne samo, da se tam zadržujejo, temveč na tem območju tudi uživajo prepovedane substance, po besedah bralke, kar redno, skorajda vsako jutro.

Vse naj bi se dogajalo na ulici, nekaj metrov stran od otroškega vrtca

Celotna situacija je še bolj grozljiva zaradi dejstva, da se vse skupaj dogaja tako rekoč na ulici, le nekaj korakov stran od prostora Društva SVIT, na prehodu med dvema stanovanjskima stavbama, in le nekaj metrov stran od vrtca Račka.

Iz posnetka, zaradi varstva osebnih podatkov smo obraze udeležencev zameglili, je razvidno, da eden izmed uporabnikov inhalira neznano substanco. Drugi, ki sedi na stopnicah, pa po večkratnih poskusih uporabi iglo. Vse to naj bi se dogajalo danes, 27. julija, okrog 9. ure zjutraj.

Poskušala je prijaviti policiji, kjer naj bi jo preprosto odslovili 

Bralka nas je obvestila tudi o tem, da je že pred približno mesecem dni skušala enega v nizu tovrstnih incidentov prijaviti policiji, a ker je želela ostati anonimna in se ni želela izpostaviti zaradi lastne varnosti, naj bi jo policistka, po njenih besedah, na drugi strani telefonske linije odslovila s pojasnilom, da "tako pač ne gre, ker potrebujemo pričo".

Kaj pravijo na policiji?

Na Policijsko upravo (PU) Koper smo zato naslovili več novinarskih vprašanj glede problematike, prosili pa smo jih tudi za pojasnilo, kako lahko občani tovrstne incidente prijavijo in kako v tem primeru ravnajo policisti. Na policiji poudarjajo, da so občanom hvaležni za vsako informacijo, četudi anonimno. Vsako informacijo, tudi s področja prepovedanih drog, kot navajajo, vedno preverijo na kraju, policisti pa, če je to potrebno, ukrepajo skladno z zakonodajo.

Za primer naše bralke, ki naj bi jo policistka po telefonu odslovila, so dejali, da bi morali konkretni dogodek preveriti, a da imajo za to veliko premalo podatkov.

Napovedujejo poostren nadzor omenjene lokacije

Na PU Koper so sicer seznanjeni z nekaterimi lokacijami, kjer se najpogosteje zbirajo uživalci prepovedanih drog. Kot so nam zagotovili, bodo v naslednjih dneh preverili informacije, ki nam jih je posredovala naša bralka. Sicer pa območje širše okolice mestnega jedra že redno nadzirajo, v dopoldanskem času z opazovalno službo (policisti peš in na kolesih), popoldan in ponoči pa praviloma v obliki patruljiranja z vozili. "Prepovedane droge so v družbi zelo občutljiva tema, zato smo na tem področju še posebno pozorni," so dodali.

"Lahko vam zatrdimo, da bomo konkretno območje preverili in nadzirali, tudi v sklopu poostrenega nadzora, ki ga policisti različnih enot izvajajo nekajkrat mesečno. Preverjajo se predvsem lokacije, ki so znane po zadrževanju uživalcev prepovedanih drog," so zagotovili.

Spomnimo, pred mesecem dni smo že poročali o podobnem primeru, le na drugi lokaciji v Kopru. Tedaj so se uživalci mamil drogirali na klopcah nasproti banke Intesa, po opisu bralke so si "risali črtice, eden pa se je pripravljal, da si bo drogo vbrizgal v žilo in si je zategoval roko". Še pred tem pa smo poročali o incidentu na koprski železniški postaji, ki naj bi prav tako veljala za prostor, kjer se zbirajo uporabniki prepovedanih drog in brezdomci.

Kot so nam še pojasnili na PU Koper, so v letošnjem letu na območju Policijske postaje Koper opravili že 37 zasegov različnih prepovedanih drog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  28 .07. 2021 ob  21: 52
POLISMENI VSE KAO VEJO, MA IŠČEJO VRH PIRAMIDE ! BALE ! TO FORO PRODAJAJO ŽE VEČ KOT 30 LET !
Bobi |  28 .07. 2021 ob  12: 33
20
Nič boljše v Izoli, ampak v tej državi so đankurji več vredni kot pridni državljani.
Beda in žalost
 |  28 .07. 2021 ob  08: 09
27
in ni uvidel da zdravlkjenje narkomanov ki traja več kot 20 let sploh ni zdravljenje ampak potuha
toda nič zato, vse plačamo mi glupssoni vseeno ja oni bogi bolniki ja mhm joj človekove pravive
zdravljenje enega takšnega osebka bi moralo biti omejeno 6 mesecev in potem si najdi đob in vrni en del družbi ki te napaja s medikamenti ceu lajf
dajte no ..opametite se že vendarle enkrat ---to ni zdravljenje temveč potuha
forešter4 |  28 .07. 2021 ob  07: 50
33
POICIJA ko prijavljaš tak dogodek se ukvarja preveč s klicateleljem, kot pa z vzrokom za katerega se kliče...potem te mine sploh kaj prijaviti, zato pa je tako stanje, ki se jim ne da ukvarjat z narkiči...
kokodek |  28 .07. 2021 ob  00: 29
24
velikanski strokovnjak za droge in za nagrado direktor ni bil vreden v svoji bleščeči karieri uredi varne sobe za uživalce drog !!!!! Morda je čas, da se jo končno uredi !!!