VIDA MACURA IN NUŠA ROJS V KOPRU: Kaj sta punci ekstremno (za)kuhali? (VIDEO in FOTO)

Koper

Včeraj smo se v Kopru pogovarjali z dvema prijetnima in uspešnima damama, ki se poznata in sodelujeta že vrsto let. Prva je pevka Nuša Rojs, ki jo je Slovenija prvič spoznala v šovu X Factor. Druga pa je licencirana kondicijska trenerka Vida Macura, ki je več kot 700 ženskam pomagala doseči odlično fizično formo in tonizirano postavo.  

Nuša slovensko Obalo zelo dobra pozna in zelo rada jo tudi večkrat obišče. Med drugim meni, da je zdravju prijazna morska atmosfera, še posebej v trenutnih epidemioloških razmerah, ko se soočamo s korona virusom, najbolj primerna lokacija za oddih.

Nuša je Štajerka, s petjem se ukvarja že vrsto let. Prvič se je javno izpostavila leta 2012 v slovenskem X Factorju, ki je bil njena iztočnica za pevsko kariero. Nadaljevala je kot članica zasedb manjših bendov, čez čas je postala nova pevka bolj prepoznavne slovenske skupine Skater. Sedaj že pet let vzdržuje solo kariero, v kateri nadvse uživa. X Factor pa ni bil edini resničnostni šov talentov, v katerem je aktivno sodelovala. Leta 2018 se je preizkusila tudi v znanem in priljubljenem šovu Slovenija ima talent. Lansko leto, torej leta 2019, ji je uspelo narediti prelomnico v karieri. Udeležila se je resničnostnega šova pri naših hrvaških sosedih in se več kot odlično odrezala. Zmagala je! 

Z Vido se poznata več let, saj sodelujeta na področju fizične aktivnosti in zdravega načina prehranjevanja

Do sedaj sta bili v kontaktu preko spleta, virtualno in zdaj sta se končno srečali iz oči v oči. "To me neizmerno veseli", poudari Nuša. Vida pojasni, da je Nuši vsa ta leta redno pošiljala programe vadbenih treningov. "Seveda sem ji bila vedno na razpolago preko telefona in video klica z namenom diskusije o morebitnih težavah pri izvedbi določenih vaj. Skozi vsa ta leta si je Nuša oblikovala super fit formo, ki jo redno vzdržuje," doda trenerka, ponosna na svojo vztrajno in marljivo varovanko.

Nuša pa se nahaja v Kopru prav s posebnim namenom. 

"Vida me je pred kratkim seznanila s svojo novo športno aplikacijo, ki me je povsem prevzela! Na ta način sva v bistvu telovadili že prej, vendar bo sedaj usmerjeno in individualizirano gibalno dejavnost omogočila tudi za javnost. S tem bo lahko pomagala veliko ženskam, ki mogoče do sedaj niso mogle same doseči tako dobrih rezultatov oziroma najti motivacije za vadbo. Zato sem ji hotela osebno čestitati in se ji zahvaliti," se nasmeje pevka. Vida pravi, da je nad projektom, na katerega so sicer pripravljeni že leto dni, navdušena! "To soboto štartamo na polno in se že veselim! Prisotno je tudi malo panike, ker je to popolnoma nova stvar, ampak ja, komaj čakam!"

"Gre za pametno športno aplikacijo, ki je inovacija v svetu vadbe. Zato je tudi celotna ekipa tako zelo navdušena. Ko uporabnica vstopi v aplikacijo, stisne gumbek play in aplikacija ji ponudi različne vrste treningov. Če glasba vadeči ne ustreza, jo lahko utiša oziroma pritisne gumbek mute in posluša glasbo po lastni izbiri. Na kratko, aplikacija ponuja več kot 90 programov treninga z individualno prilagojenimi težavnostnimi stopnjami. Kar pomeni, da si vadeča sama izbere težavnostno stopnjo, za katero meni, da ji najbolj leži. Prvič to stopnjo določi sama. Kasneje, ko se prijavi v aplikacijo, vadečo ta sama vodi od dotičnega do naslednjega treninga, kar je posebnost aplikacije. Če vadeča treninga ne uspe končati, ji aplikacija ne ponudi naslednje vadbe, saj je pametna in si zapomni, da trening ni bil v celoti oddelan. Poleg treningov imajo vadeče na voljo kar 1825 različnih predlogov jedi z recepti," zaključi Vida.

Kar pomeni, da se bodo uporabnice aplikacije lahko zdravo, ustrezno in raznovrstno prehranjevale več let! 

Obeta se tudi poglobljeno sodelovanje med Nušo in Vido 

"Nušo sem kot promotorko povabila k sodelovanju v našem projektu. Kot že povedano, Nuša program treningov pozna in ga izvaja vrsto let. Ima tudi večletne izkušnje v šov biznisu, kar seveda lahko pripomore k ozaveščanju javnosti o projektu. Veselimo se skupnega sodelovanja v bodoče," energično zaključi pogovor Vida.