VIADUKT GLINŠČICA PRIPRAVLJEN ZA UPORABO: Začel se je izkop glavne cevi drugega najdaljšega predora

Koper

Gradbena dela na viaduktu Glinščica na trasi drugega tira Divača-Koper so zaključena v predvidenem roku, viadukt pa je tako že mogoče uporabljati, so danes potrdili v družbi 2TDK. V nadaljevanju bodo morali sicer urediti določene malenkosti. Tako bo z gradbišča treba odstraniti žerjav, položiti asfalt na eno od konzol ter urediti okolico.

Izvajalci gradbenih del pred ednim tednom začeli z izkopom glavne cevi predora Beka s strani Kopra.

Betoniranje viadukta Glinščica so zaključili že pred novim letom, zaključna dela, ki jih ni mogoče opraviti pozimi, pa so prenesli v spomladanski čas.

215 metrov dolg viadukt je gradil konzorcij družb MarkoMark Nival, Nival invest in Ekorel, ki je pri tem porabil približno 10.000 kubičnih metrov betona. Viadukt bo sicer povezal najdaljša predora na trasi drugega tira, predor Lokev in predor Beka.

Že prejšnji teden pa so izvajalci gradbenih del začeli izkop glavne cevi predora Beka s strani Kopra. Predorska cev drugega najdaljšega predora na drugem tiru železniške proge Divača-Koper bo dolga dobrih šest kilometrov. V naslednjih tednih se bodo začela tudi dela na izkopu servisne cevi v polnem profilu. Na severni strani predora, v dolini Glinščice, medtem potekajo pripravljalna dela za gradnjo, so sporočili iz 2TDK.

Trasa proge se bo na koprski strani po predoru Beka in 200-metrskem platoju nadaljevala po viaduktu Gabrovica, ki se že gradi, in v seriji krajših predorov po pobočju Tinjanskega hriba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija