VEŽNAVER: "Popolna izmišljotina, denar ni nakazan v Dubaj, vsi davki plačani v Sloveniji"

Koper

Primorski podjetnik Sebastjan Vežnaver, ki je konec lanskega leta državi za 7,7 milijona evrov prodal sodno stavbo na Litijski cesti v Ljubljani, se je ostro odzval na trditve, ki so se pojavile v nekaterih medijih, da naj bi del denarja od kupnine končal v Dubaju.

Vežnaverjevo podjetje, ki je bilo uradni lastnik stavbe na Litijski, naj bi po poročanju nekaterih medijev del kupnine iz posla prodaje stavbe za potrebe ministrstva za javno upravo nakazalo v tujino; natančneje v Dubaj. Preverili smo, ali očitki držijo.

"Gre za popolno izmišljotino," zatrjuje Sebastjan Vežnaver, "noben denar ni bil nakazan v Dubaj."  Kot še navaja, je takšno blatenje namerno, saj so tudi organi pregona že ugotovili, da denar od kupnine ni šel v tujino.

Pojavljajo se tudi očitki, da bi moralo njegovo podjetje prikazati višji dobiček, saj je pred časom govoril o 2,83 milijona evrov, ki naj bi jih država dobila nazaj v proračun. Iz bilance podjetja pa je razvidno, da je bilo prikazanega dobička bistveno manj, in sicer za 1,7 milijona evrov, kar pomeni, da je državi plačalo 400.000 evrov davka od dobička. Od kje torej takšna razlika?

Kot zatrjuje Vežnaver, je njegovo podjetje s tem poslom naredilo 1,7 milijonov evrov dobička in vrnilo vsa posojila. "S tem so posledično imele druge pravne osebe poplačane obresti in so pri poslu ustvarile dobiček, od česar so plačale tudi davek. Kdor pozna transakcijo, bi lahko ugotovil, da drži znesek, ki sem ga napovedal glede sredstev, ki jih bo država dobila nazaj. Ne gre torej samo za moje podjetje, ampak za vsa podjetja, ki so povezana s to transakcijo," poudarja Vežnaver.

Kot pravi, nekoga hudo mučijo ugotovitve nove cenitve, ki po njegovem mnenju ne bo bistveno odstopala od cene, po kateri je prodal stavbo na Litijski državi. Ob tem se pojavljajo neuradne informacije, da je bila sprva nova cenitev celo višja od zneska, po katerem je bila stavba prodana.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  23 .04. 2024 ob  21: 13
15
A ja no če je pa Seba Vežnaver tako reku potem bo pa ja že držalo ne? Najbolj iskren človek,ni kej.