VETER POVZROČA SOSEDOM TEŽAVE V PROMETU: Za ves promet zaprt odsek avtoceste Zagreb–Split

Svet

Zaradi zimskih vremenskih razmer in močnega vetra so za tovorna vozila zaprte vse ceste, ki povezujejo notranjost Hrvaške in Dalmacijo, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak). Zaradi vetra so za ves promet zaprti odsek Sveti Rok–Posedarje na avtocesti Zagreb–Split ter nekatere državne ceste v zaledju Dalmacije in severni del jadranske magistrale.

Samo za osebna vozila je odprt odsek Kikovica–Delnice na avtocesti Reka–Zagreb, zaradi vetra pa med Kikovico in predorom Tuhobić velja omejitev hitrosti na 40 kilometrov na uro. Podobne omejitve so tudi na nekaterih državnih in lokalnih cestah na reškem območju, medtem ko je most na otok Krk zaprt za ves promet.

Zimska oprema je obvezna na večini cest v Liki in Gorskem Kotarju, vključno z avtocesto med notranjostjo države in Dalmacijo od Gospića do predora Sveti Rok, dodaja Hak. Ceste so mokre tudi ponekod v Dalmaciji in na vzhodu države.

Vremenska napoved kaže, da je danes na Hrvaškem možen sneg v gorskih predelih, v nižinah pa dež. Brez padavin bo v Istri in na severozahodu države, je na svoji spletni strani napovedal hrvaški hidrometeorološki zavod. Kot so še objavili, je v ponedeljek največ snega zapadlo na Plitvicah, kjer so namerili 31 centimetrov snega, pet centimetrov manj pa ga je v Čabru v Gorskem Kotarju.

Deli novico: