VESELI DECEMBER SE ŽE ODRAŽA NA OBALNIH CESTAH: Test na mamila nepriljubljen, toliko je napihal rekorder

Kronika

Včeraj ob 15.42 so policisti v Seči ustavili 43-letnega voznika z mopedom. Alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l, zato so mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog. Ob 22.15 so v Cepkih ustavili 42-letnika z avtomobilom, ki mu je alkotest pokazal 0,78 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške. Omenjena voznika pa nista bila edina pod vplivom alkohola, ki so ju konec tedna ustavili policisti Policijske uprave (PU) Koper. 

V soboto ob 20.30 so na Kopališkem nabrežju v Kopru ustavili 43-letnega voznika, ki je odklonil hitri test na mamila, odklonil pa je tudi strokovni pregled. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Ob 22.35 so v Pradah ustavili 40-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,67 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka pa ga še obdolžilni predlog.

V petek ob 15.51 so koprski policisti odredili hitri test na mamila 37-letnemu vozniku. Ta je test odklonil, odklonil pa je tudi strokovni pregled. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Tudi njega čaka obdolžilni predlog.

Ob 19.39 pa je v Seči prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil 50-letni državljan Avstrije. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil preblizu sredine in pri tem oplazil vozilo 39-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. Policisti so voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju pokazal rezultat 0,70 mg/l, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Kasneje je bil z obdolžilnim predlogom priveden k dežurni sodnici za prekrške.

Policisti so sicer na območju celotne koprske policijske uprave minuli konec tedna izvajali poostren nadzor nad vozniki. Skupaj so odredili 164 alkotestov, osem voznikov je bilo za volanom vinjenih. Najvišji rezultat alkotesta je bil 0,78 mg/l.

Policisti bodo s poostrenimi nadzori nadaljevali do konca decembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija