VES ČAS STE NAPAČNO ČISTILI TE GOSPODINJSKE PRIPOMOČKE: Delate napake, ki se jih sploh ne zavedate

Trendi

Čiščenje doma je vsakodnevno delo, ki je lahko zelo zahtevno, še posebej, če je prisotnih veliko maščob in umazanije. Ko imamo navado čistiti nekaj na določen način, nas večina sploh ne razmišlja o drugih možnostih. Obstajajo pa učinkovitejši in varnejši načini čiščenja običajnih gospodinjskih pripomočkov, ki ste jih verjetno do sedaj čistili na napačen način.

1. Noži

Mnogi ljudje v strahu, da bi se porezali med pranjem zelo ostrih nožev, raje dajo nože v pomivalni stroj. Rezultat so topa in skrhana rezila. Bolje je, da jih operete ročno, nato jih posušite s čisto suho krpo in pustite, da se še nekoliko posušijo na zraku.

2. Kuhinjske gobice

Gobica je polna lukenj, v katerih se med čiščenjem zadrži vsa umazanija, celo bakterije in mikroorganizmi. Pri pomivanju posode kosi hrane ostanejo "zataknjeni" v razpoke, in ker goba ostane mokra in se počasi suši, se vsakih 20 minut razvije nova bakterija. Raziskave so pokazale, da razkuževanje gobic preprosto ne deluje. Namesto tega gobico zamenjajte vsaj enkrat na teden.

3. Bela tehnika

Če imate navado čistiti pečice in druge podobne naprave s čistilnimi razpršilci, ki jih nanesete direktno na napravo, s tem prenehajte, saj na ta način poškodujete površino naprave. Čistilo najprej poškropite na krpo in šele nato obrišite napravo.

4. Odtočne cevi

Cevi v kopalnici in kuhinji, ne glede na to, kako dobro vzdržujete higieno v svojem domu, sčasoma postanejo dovzetne za delno ali celo popolno zamašitev. Kemikalije pri čiščenju odtočnih cevi pomagajo, vendar lahko sčasoma poškodujejo same cevi. V odprtino vlijte 50 gramov sode bikarbone, pred tem vlijte en deciliter alkoholnega kisa in pustite delovati deset minut. Nato vse sperite z veliko vroče vode. Tako odstranite vso nabrano maščobo in umazanijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  23 .08. 2021 ob  02: 24
Ou miga je tle kdo ki sploh cisti,al morejo drugi?