VERJETNO SE NE SPRAŠUJE SAMO ON: "Kaj je tako narobe, da teh bogih 500 m ceste delajo toliko časa?"

Piran

Na nas se je obrnil razočaran bralec, ki pravi, da naj bi popravila na cesti v Parecagu že dokončali, a naj bi jo nato ponovno razdejali. Ob tem se sprašuje, "kaj je tako narobe, da teh bogih cca 500 m ceste toliko časa delajo". Prejeli smo odgovore na njegova vprašanja.

Kot pravi bralec iz Kort, mora v Lucijo iti preko Malije ali Nožeda, "ker v Parecagu popravljajo cesto in to že dva meseca", je zapisal. Dodaja, da naj bi jo že končali, a naj bi jo ponovno razdejali.

"Kaj je tako narobe, da teh bogih cca 500 m ceste toliko časa delajo. Ima sploh kdo kako kontrolo nad izvajanjem del?" se sprašuje.

A kot navajajo na Okolju Piran, informacija, da so bila dela že končana in so cesto še enkrat razkopali, ne drži. Po njihovih pojasnilih so se dela začela pred dvema mesecema in bodo zaključena najkasneje konec prihodnjega tedna.

"Preplastitev ceste naj bi bila sicer končana že v torek, a ker se asfalt zaradi visokih temperatur počasneje hladi, bo cestna zapora odstranjena šele v sredo oz. najkasneje do petka," pravijo v komunalnem podjetju, kjer so nam pojasnili tudi, kaj dela zavzemajo. Po njihovih navedbah vključujejo odstranitev obstoječega asfalta, utrditev voziščne konstrukcije, sanacijo posedkov kanalizacijskih pokrovov, zamenjavo vodovodne cevi in obnovo asfalta v dolžini 740 metrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  10 .07. 2022 ob  18: 43
Sej lahko asfaltirajo tudi pozimi,samo pol je treba pocakat dva tedna da se asfalt posusi in utrdi
jogi |  10 .07. 2022 ob  13: 51
Kakšen Parecag. Še do Kempynskega je star asfalt.
Zarja |  10 .07. 2022 ob  07: 49
Presneti šalabajzerji ! Kaj to se dela sredi sezone ?So imeli čas od novega leta do maja, ni blilo nobene vročine, da bi se zgovarjali na nju.