VERIŽNO TRČENJE OHROMILO POPOLDANSKI PROMET: Pijan povzročil nesrečo

Kronika

Na štajerski avtocesti se je danes okoli 15.15 na izvozu iz avtoceste Domžale v smeri Štajerske zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, je nesrečo pod vplivom alkohola povzročil 40-letni voznik, nihče od udeleženih pa ni bil poškodovan.

Fotografija je simbolična.

Po do sedaj zbranih obvestilih policistov je 40-letni voznik BMW-ja zaradi nepravilnega izključevanja iz avtoceste trčil v zadnje vozilo v stoječi koloni, ki je na izvozu nastala zaradi razmer v prometu. Vozilo udeleženca je odbilo naprej in povzročilo verižno trčenje treh vozil pred njim.

Povzročitelja nesreče so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,66 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O ugotovitvah bodo obvestili tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Zaradi ogleda in odpravljanja poledic prometne nesreče je bil promet v smeri Celja oviran do 17.30. Nastal je zastoj vse do Ljubljane, potovalni čas pa se je podaljšal za več kot uro.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija