VERIŽNO TRČENJE NA PRIMORKI: Naletelo 10 vozil!

Kronika

Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko pred izvozom Vrhnika v smeri Ljubljane je okoli 14.45 prišlo do naleta 10 vozil. Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, so posledice nesreče že odstranili, še vedno pa ostaja zastoj v dolžini 18 kilometrov med Postojno in Logatcem proti Ljubljani.

Fotografija je simbolična.

Po prvih podatkih ljubljanskih policistov je bilo v nesreči udeleženih 10 vozil, nesrečo pa so povzročili trije vozniki zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in na prekratki varnostni razdalji. Nobena oseba ni bila telesno poškodovana, nastalo pa je za okoli 50.000 evrov materialne škodePromet je v času opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic potekal samo po odstavnem pasu, vozni in prehitevalni pas sta bila zaprta. V tem času je nastal tudi daljši zastoj v dolžini 21 kilometrov.

Promet je bil v celoti sproščen okoli 17.20, še vedno pa ostaja daljši zastoj, obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni regionalni cesti med Postojno in Logatcem. Zastoj v dolžini treh kilometrov je tudi na cesti Planina-Kalce-Logatec in na cesti Logatec-Vrhnika na Vrhniki. Zastoj zaradi povečanega prometa je še na južni in zahodni ljubljanski obvoznici do Brezovice ter na posameznih odsekih do Vrhnike, poroča prometno-informacijski center.

Tudi na obalni cesti med priključkom Bertoki in Luko Koper je prometna nesreča danes ovirala promet. Kot smo poročali, se je tam prevrnil tovornjak.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija