VENDARLE DOGOVOR: Gradnja Centra Obala se nadaljuje

Ankaran

Predstavniki ministrstva za delo in podjetja Dema Plus so se na sredinem sestanku dogovorili, da bo gradbinec nadaljeval z deli na Centru Obala za osebe s posebnimi potrebami na Debelem rtiču, poročajo Primorske novice. Center naj bi tako skupaj z uporabnim dovoljenjem predali čez šest mesecev.

Podjetju Dema Plus je grozilo, da bo ministrstvo z njim razdrlo pogodbo, a je na koncu zmagal razum, je za časnik opisala Valerija Bužan, direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Draga Ig, pod katerega sodi center na Debelem rtiču.

"V ponedeljek bodo delavci znova na gradbišču, v šestih mesecih pa mora Dema Plus pridobiti uporabno dovoljenje," je povedala Bužanova. Kot je napovedala, bodo potek del nadzorovali vsak teden, sicer pa nedokončanih del po njenih besedah ni veliko. "Predvidevam, da jih bodo končali v dveh do treh mesecih, nakar preostane samo še čakanje na uporabno dovoljenje," je še dodala za Primorske novice.

Temeljni kamen t. i. Centra Obala so položili decembra 2015 po dolgoletnih prizadevanjih staršev, da bi vzpostavili tovrsten center bliže domovom varovancev. V centru, ki bo nova enota CUDV Draga Ig, naj bi zagotovili prostor za 24 odraslih varovancev. Gradnja enote na Debelem rtiču je posebej pomembna, ker obalno-kraška regija še nima tovrstne ustanove. Ocenjena vrednost investicije znaša skupaj z DDV nekaj manj kot 3,5 milijona evrov. Sredstva za njegovo izgradnjo je zagotovilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Rdeči križ Slovenije pa je dal na razpolago zemljišče.

Pred časom pa ste se izvajalec del in ministrstvo znašla na nasprotnih bregovih zaradi plačila sanacije posledic vdora meteornih voda februarja letos. Ker strani nista našli dogovora, so dela zastala.

Deli novico:

zoran13 |  24 .08. 2017 ob  10: 23
BOBU BOB

"Nič se ne da, če se ti ne da."
Dr. Boris Jesih, generalni konzul Republike Slovenije v Monoštru
Sreda, 2.avgust 2017
www.vecer.com/bob-dneva