Velov bo še naprej vodil javno agencijo za varnost prometa

Vlada je za v. d. direktorja javne agencije za varnost prometa v četrtek ponovno imenovala Igorja Velova. Prav tako je potrdila vnovičen mandat Tadeji Pušnar za mesto generalne sekretarke na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Velov kot vršilec dolžnosti vodi javno agencijo že od avgusta. Funkcijo je prevzel za obdobje do imenovanja novega direktorja, a največ za šest mesecev. Vmes so sicer objavili razpis za mesto direktorja. Na ministrstvu niso pojasnili, kakšen je bil razplet razpisa in zakaj so Velova ponovno imenovali za vršilca dolžnosti. Pušnarjevi se sedanji mandat izteka 15. maja, tako da bo skladno s sklepom vlade nov mandat nastopila dan pozneje. Imenovana bo za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Vlada je v četrtek tudi dala zeleno luč petim novim zaposlitvam operaterjev v regijskih centrih za obveščanje. Kot so zapisali v sporočilu po seji vlade, je njihova zaposlitev nujna za nemoteno delovanje uprave za zaščito in reševanje ter nemoteno delovanje regijskih centrov za obveščanje v Brežicah, Kopru, Postojni in Ljubljani pri neprekinjenem sprejemu klicev v sili na številko 112 ter aktiviranju in usklajevanju različnih reševalnih služb.

Letos se bodo namreč upokojili trije operaterji v Ljubljani, Postojni in Brežicah. Nezasedenih sistemiziranih delovnih mest v centrih za obveščanje ne bo mogoče popolniti z notranjimi premestitvami javnih uslužbencev ministrstva, zato se predlaga odobritev novih nadomestnih zaposlitev. Vlada mora sicer dati soglasje k zaposlitvam skladno z zakonom za uravnoteženje javnih financ.

Deli novico: