VELIKO ZANIMANJE ZA PRVI STOLČEK MARJETICE: Ne le Mišič, tudi Draščič bi se rad vrnil; kdo pa so ostali prijavljeni?

Koper

Po skoraj enem letu naj bi Marjetica Koper v kratkem dobila novega direktorja s polnimi pooblastili. Na razpis za prosto delovno mesto se je prijavilo 14 kandidatov, eden je nato samostojno nepreklicno odstopil, eno prijavo pa so zaradi pomanjkanja vodstvenih izkušenj nadzorniki izločili. Na razgovor so tako povabili 12 kandidatov. Po naših neuradnih informacijah naj bi med njimi bili trenutni vodilni v Marjetici Davor Briševac, direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič, nekdanji direktor Okolja Alen Radojkovič, dolgoletni direktor Trgo ABC Matjaž Avsec in Alfred Draščič, ki so ga ravno februarja nadzorniki razrešili iz nekrivdnih razlogov.

Gašpar Gašpar Mišič (levo) in Davor Briševac

Da se bo prijavil na razpis za prosto mesto direktorja Marjetice Koper, je Gašpar Gašpar Mišič razkril ravno za naš portal. Že takrat nam je povedal tudi, da z morebitno vrnitvijo na Marjetico ne namerava zapustiti direktorskega stolčka na Okolju. A prvi nadzornik Marjetice Boštjan Aver je jasen, da Marjetica Koper potrebuje direktorja za polni delovni čas. Na naše vprašanje, ali ima Gašpar Mišič sploh kaj možnosti, da se usede na direktorski stolček v Marjetici, glede na to da se ne namerava odreči svojemu mestu v Piranu, je Aver nekoliko skrivnostno odgovoril:

"Iz predmetnega razpisa, internih aktov družbe in sistematizacije delovnih mest v družbi ter Odloka o ureditvi položaja Marjetice Koper je jasno razvidno, da se bo z izbranim kandidatom sklenilo delovno razmerje za določen čas trajanja mandata obdobja štirih let s polnim delovnim časom (40 ur na teden)." Gašpar Mišič bi se torej v primeru, da bi želel ponovno voditi koprsko komunalno podjetje, moral odpovedati vodenju piranskega Okolja.

Prijavo na razpis je že pred odpiranjem prijav potrdil tudi aktualni prvi mož in nekdanji prvi nadzornik Marjetice Davor Briševac. Po naših neuradnih informacijah, ki jih Aver sicer ni želel ne potrditi ne ovreči, je skupaj z Mišičem napredoval v drugi krog. Aver nam je potrdil le, da sta se na razpis prijavili tudi dve ženski kandidatki in nekaj v lokalnem okolju že znanih imen.

"12 kandidatov za direktorja bomo povabili na razgovor s člani nadzornega sveta. Razgovore bomo opravili z določenimi kandidati v torek, 5. januarja, in nato še z ostalimi kandidati v torek, 12. januarja 2021," je bil skrivnosten prvi nadzornik. Razkril pa je še, da po njihovi presoji "samo ena prijava ni izpolnjevala razpisan pogoj najmanj petih let delovnih izkušenj na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih ali nalogah oziroma pogoj glede vodstvenih, organizacijskih in komunikacijskih sposobnosti".

Alfred Draščič

Za direktorsko mesto se potegujejo tudi Draščič, Radkojkovič in Avsec

Na mesto vodilnega v Marjetici naj bi se po naših neuradnih informacijah ponovno poskušal zavihteti tudi Alfred Draščič, ki je Marjetico vodil pred Briševcem. Z mesta direktorja se je moral februarja posloviti po manj kot enem letu, saj mu je nadzorni svet izrekel nezaupnico in ga razrešil iz nekrivdnih razlogov.

Na razgovore naj bi bila povabljena še dolgoletni direktor Trgo ABC in podjetnik Matjaž Avsec, ki se je za direktorsko mesto v Marjetici potegoval že spomladi 2019, ter nekdanji direktor Okolja Piran Alen Radojkovič, ki je direktorski stolček zapustil spomladi 2019. V tem času se je neuspešno potegoval za vodilno mesto v Javnem stanovanjskem skladu Mestne občine Koper, Upravni enoti Koper in Rižanskem vodovodu.

Alen Radojkovič (levo) in Matjaž Avsec

Direktorja naj bi izbrali 12. januarja

Po Averjevih besedah nadzorni svet v ponedeljek ni posebej sprejemal kriterijev in točkovnika za posamezne pogoje, "saj to ni bila do sedaj praksa pri imenovanju direktorja v Marjetici, kakor tudi ne v večini drugih primerov slovenskih komunalnih podjetij, ki so meni znana".

"Je pa dogovor, da bomo člani nadzornega sveta poleg vodstvenih in organizacijskih izkušenj dali pomemben poudarek na konkretnost in izvedljivost s strani kandidatov zastavljenih programov strokovnega dela in razvoja Marjetice Koper za štiriletno obdobje. Omenjene programe bo vsak od članov nadzornega sveta do naslednje seje, ki bo 5. januarja 2021, temeljito proučil," je še pojasnil Aver.

Marjetica Koper bi tako po najboljšem scenariju novega direktorja dobila 12. januarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
narocnik |  04 .01. 2021 ob  23: 31
Večino denarja sta prispevala proračuna občine Koper in Piran, pa koprska Marjetica, Okolje Piran,

Kaj imata skupnega g. D.g. in g.g.g. MišičjQuery112304955922190451514_1609799377186??


Zadnji dve stvari.....

GOOGLE TOVARNJA SANJ
Alex |  30 .12. 2020 ob  17: 41
10
Briševac, storil si kaznivo dejanje, ker si podpisal pogodbo z ips-si, v članku pa se lažeš, da si rešil zadevo. Kako bi rad bil direktor, če te preiskujejo kriminalisti?
Boris |  30 .12. 2020 ob  16: 39
sami beli priviligrani moški se potegujejo za ta položaj
Istriano |  30 .12. 2020 ob  16: 25
Sami jebivetri.
Tine |  30 .12. 2020 ob  13: 38
14
Aver, kako lahko kot primernega kandidata uvrstiš Briševca, ki sploh ne izpolnjuje pogojev. Bit vodja dvem špediterjem še ne pomeni imeti delovne izkušnje z vodenjem podjetja. Ali je mogočen tudi Briševac ponaredil delovne izkušnje tako kot bržanov sosed Draščić?
Aver, zakaj si Briševcu dal pogodbo s polno plačo, ko je bil zaposlen drugje in je na marjetici bil eno uro na dan? Gre za oškodovanje podjetja za katerega boš odgovarjal.