VELIKO INTERESENTOV, PRIJAVLJEN NOBEDEN? Na DUTB preklicali dražbo izolske ladjedelnice

Izola

Za jutri napovedane elektronske javne dražbe DUTB, na kateri bi poskušali prodati izolsko ladjedelnico, ne bo. Do izteka roka namreč nihče ni vplačal varščine. Kot odgovarjajo na slabi banki, so potencialni investitorji že večkrat izkazali zanimanje za nakup, na dražbo pa se kljub temu nihče ni prijavil. Zakaj je temu tako?

Gre za izredno zanimivo, strateško območje Izole, ki ga namerava občina nameniti turizmu, čeprav še nima izdelanega občinskega prostorskega načrta (OPN). "Investitorji so večkrat izkazali interes za nakup zemljišča, vendar prijav na e-dražbo nismo prejeli," pojasnjujejo na DUTB.

Ker se je v preteklosti glede zanimanja za izolsko ladjedelnico govorilo marsikaj, Janez Zemljarič je celo napovedoval vstop strateškega partnerja, smo DUTB vprašali po imenih interesentov. A pravijo, da gre za informacije, ki jih ne morejo razkrivati.

Med razlogi, kaj bi lahko bil vzrok za to, da ni prijav na javno dražbo, na DUTB med možnostmi omenjajo občinske prostorske akte, "ki so v pripravi in bodo urejali območje v prihodnje".

"V zvezi z OPN lahko povemo le, da smo sodelovali pri njegovi pripravi s predlogi sprememb in dopolnil na posamezne vsebinske sklope, ki se nanašajo na nepremičnine v lasti DUTB. Drugih informacij ne moremo razkrivati. Izdelan je bil idejni projekt, ki predvideva izgradnjo turističnega letovišča z nadstandardnim družinskim hotelom," dodajajo.

Za izolsko ladjedelnico DUTB pričakuje najmanj 6,6 milijona evrov brez davka. Gre za 42.055 kvadratnih metrov zemljišč tik ob morju. Industrijski objekti so sicer potrebni rušenja, pa tudi komunalna infrastruktura je zastarela. Znesek, ki ga pričakuje DUTB je veliko nižji od zneska, ki so ga nekateri pričakovali pri preteklih prodajah.

Gradbinca Kraški zidar in Konstruktor Invest sta ga kupila za 41 oziroma 31 milijonov evrov. Po njunem stečaju 2015 in 2013 je bil naprodaj za 9,18 oziroma 15,7 milijona. DUTB ga je kupila za skupaj 5,2 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija