VELIKI PETEK ZA SLOVENSKE ROKOMETAŠE: Z aktualnimi evropskimi prvaki za finale

Svet

Pred slovenskimi rokometaši je ena najbolj pomembnih tekem v zgodovini reprezentančnega rokometa. V Tele2 Areni v Stockholmu se bodo v polfinalu evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji ob 20.30 pomerili z zadnjimi prvaki stare celine iz Španije.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa bodo v švedski prestolnici naskakovali svojo najboljšo uvrstitev na velikih tekmovanjih. To je doslej dosegla na domačem evropskem prvenstvu 2004, ko je osvojila srebrno kolajno, nič manjšega leska ni imel bron s svetovnega prvenstva v Franciji 2017.

Pred odhodom v Skandinavijo je bila prioriteta slovenskih rokometašev preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu. Zdaj imajo celo možnost, da si v primeru končnega zmagoslavja neposredno izborijo pot v deželo vzhajajočega sonca, v primeru osvojene kolajne pa tudi vozovnico za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Egiptu.

Slovenski rokometaši so v skupinskem delu v Göteborgu premagali Poljake, Švede in Švicarje, v drugem delu v Malmöju pa Islandce in Portugalce ter tesno izgubili proti Norvežanom in Madžarom.

Slovenski in španski rokometaši so zadnjo tekmo na velikem tekmovanju odigrali pred dvema letoma na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. V drugem delu tekmovanja v Varaždinu je Slovenija zanesljivo premagala kasnejše evropske prvake z 31:26.

Prva današnja polfinalna tekma med Norveško in Hrvaško se bo začela ob 18. uri.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija