VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NA OBALI OSTAJA: To so prepovedi, ki veljajo v tem obdobju

Koper

V občinah Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica in Hrpelje – Kozina velika požarna ogroženost naravnega okolja do preklica še naprej ostaja v veljavi, so danes sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Na teh območjih bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija še naprej izvajala poostren nadzor.

Na območjih naravnega okolja navedenih občin je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Medtem so sporočili prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 25. junija, v občinah Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta od 4. julija na zgoraj navedenih območjih prenehala izvajati poostren nadzor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija