VELIKA EKSPLOZIJA V ITALIJI NAMERNA IN PODTAKNJENA? Na kraju našli več dokazov (VIDEO)

Kronika

Na nekem gospodarskem poslopju v kraju Quargnento v severnoitalijanski deželi Piemont je minulo noč odjeknila eksplozija, v kateri so umrli trije gasilci. Še dva gasilca in en karabinjer so poškodovani in so jih prepeljali v bližnji bolnišnici, enega gasilca pa še pogrešajo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Gasilce so na prizorišče poklicali zaradi požara. Ko so prispeli do poslopja, je tam odjeknila eksplozija.

Umrli so trije gasilci, stari 47, 38 in 32 let. Še dva gasilca in en karabinjer so poškodovani in so jih prepeljali v bližnji bolnišnici. Enega gasilca še pogrešajo in ga iščejo pod ruševinami.

Namestnik notranje ministrice Matteo Mauri je povedal, da preiskujejo možnost, da je bila eksplozija povzročena namerno. Dodal je, da se je znova pokazalo, kako nevarno je delo gasilcev, kako se žrtvujejo in kako je njihovo delo pomembno za življenje državljanov.

Tožilec Enrico Cieri je kasneje povedal, da so preiskovalci v bližnji zgradbi našli neeksplodirano plinsko jeklenko, električne žice in časomerilec. "Zaradi tega domnevamo, da je bila eksplozija namerna in podtaknjena," je dodal.

Esplosione in una cascina a Quargnento, 3 pompieri morti, 3 i feriti. Non è esclusa l'ipotesi del dolo

Objavil/a Corriere della Sera dne Ponedeljek, 04. november 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija