VELIK UDAREC ZA "KOCKASTE": Zaradi potrjene okužbe ostali brez enega izmed najboljših v ekipi

Svet

Hrvaški nogometni reprezentant Ivan Perišić je bil pozitiven na rednem testiranju na novi koronavirus, zato je moral za deset dni v samoosamitev, je sporočila Hrvaška nogometna zveza (HNS). To pomeni, da v tem času tudi ne bo mogel igrati na evropskem prvenstvu. Vsi preostali reprezentanti, člani strokovnega štaba in delegacije so negativni.

"Zdravniška služba reprezentance je osamila Ivana od preostalih igralcev ter takoj o okužbi podrobno obvestila pristojno epidemiološko službo, obenem pa upoštevala vse protikoronske ukrepe," so sporočili iz HNS.

To je velik udarec za selektorja Zlatka Dalića in "kockaste" pred tekmo osmine finala eura proti Špancem, ki bo v ponedeljek v Koebenhavnu.

Ivan Perišić

Perišić je bil eden od najboljših hrvaških igralcev v skupinskem delu tekmovanja, tudi strelec izenačujočega gola za remi (1:1) s Čehi ter podajalec pri prvem in strelec tretjega zadetka pri zmagi nad Škoti (3:1) v Glasgowu.

Če bi si Hrvati izborili nastop v četrtfinalu, 32-letni Perišić ne bo smel igrati niti na tej tekmi, ki je na sporedu 2. julija, prav tako ne v polfinalu 6. julija, ki je zadnji dan njegove samoosamitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija