VEDNO MANJ ZASKRBLJENOSTI ZARADI EPIDEMIJE: Za skoraj polovico vprašanih ukrepi ravno pravšnji

Slovenija

Zaskrbljenosti zaradi epidemije novega koronavirusa je v zadnjem času vedno manj, hkrati pa narašča število tistih, ki menijo, da so ukrepi prestrogi. Še vedno so sicer ukrepi za skoraj polovico vprašanih ravno pravšnji, kaže raziskava, ki jo je izvedla agencija Valicon. Za dobro polovico so protesti na kolesih primeren način izražanja mnenja.

Od konca marca, ko je na vprašanje, ali so zaskrbljeni zaradi epidemije novega koronavirusa, 84 odstotkov vprašanih odgovorilo, da so bolj zaskrbljeni, je do danes delež takšnih upadel na 52 odstotkov. Hkrati se je zvišal delež tistih, ki na isto vprašanje odgovarjajo, da so bolj nezaskrbljeni. Konec marca je bilo takšnih 16 odstotkov, danes 48 odstotkov.

Glede ukrepov, ki jih za zajezitev epidemije sprejema država, prevladuje prepričanje, da so ti ravno pravšnji. Slednje meni 47 odstotkov vprašanih. Da so ukrepi prestrogi, je prepričanih 42 odstotkov vprašanih, medtem ko se 11 odstotkom zdi, da so še premalo strogi. Občutek glede strogosti ukrepov se sicer spreminja glede na razvoj epidemije. Še konec marca, ko je epidemija začela postopno popuščati, je mnenje, da so ukrepi ravno pravšnji, izražalo 57 odstotkov vprašanih, da so prestrogi, je menilo šest odstotkov vprašanih, da bi moralo biti še strožji, pa je takrat menilo 37 odstotkov vprašanih.

Kaj Slovenci menijo o protestih s kolesi?

V Valiconovi raziskavi so sodelujoče tudi povprašali, ali se jim zdijo protesti s kolesi v večjih slovenskih mestih primeren način izražanja mnenja. 32 odstotkom vprašanih se zdi takšen način povsem primeren. Bolj primeren se zdi 22 odstotkom vprašanim, bolj neprimeren pa 15 odstotkom. Da protesti s kolesi sploh niso primeren način izražanja mnenja, meni 21 odstotkov vprašanih, deset odstotkov pa jih je neodločenih.

Raziskavo je Valicon izvedel s spletno anketo od 12. do 14. maja, v njej pa je sodelovalo 541 oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Puter in marmelada |  14 .05. 2020 ob  21: 58
Vceraj smo se izogibali eden drugemu danes je vse normalno..
Virus hodi se vedno okoli in nimamo zdravila
Tisti Jud ki je v Nemciji bil optimist da bo itak vsega konec,je koncal v pecici