VEČNA UGANKA, BELA KAVA ALI KAVA Z MLEKOM? Kaj je "pravilno" in kakšne so ob naročanju zagate "celincev"? (VIDEO)

Koper

Bela kava, kava z mlekom ali velik kapučino? Na slovenski Obali je popolnoma vseeno, kaj naročite v gostinskem obratu, saj boste dobili isto kavo. Preverili smo, kakšna je lestvica kav in kakšne so razlike pri naročanju v primerjavi z Ljubljano. Naredili smo mini eksperiment in naročili belo kavo.  

Kot je pojasnil Nace Šumrada Smole iz Kavarne Triglav, sta na Primorskem in na Tržaškem bela kava in kava z mlekom eno in isto.

"To je ta manjša velikost, čemur bi Ljubljančani rekli kapučin ali kavo z mlekom. Tako da si pravilno dobil. Tukaj gre za tržaški sistem velikosti, ki ga vsi Primorci poznamo in smo tega navajeni, zato tudi tako delamo. Če pridete iz celine, morate biti pozorni na to, sicer boste dobili napačno kavo."

Kako potem dobiti prav to kar želite? Strežno osebje na Obali je že navajeno, da če opazi celinski naglas prinese kavo, ki jo stranka želi.

A zmede tukaj ni konec. Četudi vedno naročite kavo tako, kot bi si Primorci želeli, vam zaradi naglasa lahko prinesejo napačno.

Več o zagatah naročanja kave na Primorskem pa v spodnjem prispevku. Preverili smo tudi, ali so gostje iz drugih koncev države dobili želeno kavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KošaMona |  07 .07. 2022 ob  09: 34
#cazzimperio če je tu doli zate Istra marš na Kras debil jedan. Obala je in bo ostala Obala pa če si vi ištrijani in žabarji izmislite nevem kaj!
Potem dejte spremenit Dolenjsko v Ciganolandija.
Štajersko v Alko
Gorenjsko v Škrtarija itd
Bedaki debilni
cazzimperio  |  06 .07. 2022 ob  22: 41
-3
Urednik še vedno nabija z to obalo, obalo, obalo..... Itd

Tu je Istra lstra Istra.
Kavo si skuhajte v džezvi doma v žabarji.
Ostanite doma tam na barju.
Zarja |  06 .07. 2022 ob  07: 38
10
Ma kaj imajo celinci pojma o kavi. Trst je središče kave , nej se grejo učit.
Martin Kacur |  05 .07. 2022 ob  21: 38
14
Ma kdo jih je klical sem.
Mi jih ne rabimo takega dreka.
Naj grejo v Avstrijo pa naj si tam zamišljejo kufe tako in onako. Je Musolini vedu zakaj jih je treba ogradit z žico.
KošaMona |  05 .07. 2022 ob  20: 33
19
Ostali naj se navadijo. Mi na obali vemo! Ostali pa so mone in neki glumijo. Ce pa jim karkoli ni všeč, tam malo višje je Črni Kal in AC za v Ljubljano pa brž nazaj!