PODROBNOSTI TRAGIČNEGA TRČENJA: Kolesarja je odbilo v obcestni jarek, motorist poškodovan obležal

Kronika

V četrtek ob 14.55 se je na regionalni cesti med Bertoki in Bivjem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 76-letni kolesar, ki je po kolesarski poti vozil iz smeri Dekanov proti Bivju, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

PROMETNA NESREČA - prošnja za informacije Ob 15. uri smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči na lokalni cesti...

Posted by Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper on Thursday, October 6, 2022

Kolesar je zapeljal na prednostno cesto in zaprl pot 20-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je vozil proti Bivju. Voznik motornega kolesa je trčil v kolesarja, po trčenju pa je padel z motorja. Kolesar je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, voznik motornega kolesa pa je bil hudo poškodovan.

S Policijske uprave (PU) Koper so naknadno sporočili, da je 76-letnik vozil električno kolo.

Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je voznik kolesa pripeljal po kolesarski poti iz smeri Dekanov, ki je s prometno signalizacijo označena kot neprednostna in v križišču zapeljal na regionalno cesto proti Bertokom. Pri vključevanju ni spustil mimo voznika motornega kolesa, ki je vozil proti Bivju.

Voznik motornega kolesa je s prednjim delom vozila trčil v zadnji del kolesa. Pri trčenju je kolesarja odbilo v levo preko smernega vozišča v obcestni jarek, kjer je zaradi poškodb umrl, motorist pa je po trčenju padel z motorja in poškodovan obležal, medtem ko se je motorno kolo odpeljalo naprej izven vozišča.

Kolesar je na kraju umrl, voznik motornega kolesa pa je bil odpeljan v izolsko bolnišnico. Za kolesarja je bila odrejena sodna obdukcija, za motorista pa je preiskovalna sodnica odredila strokovni pregled za mamila, zdravila in alkohol, so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  07 .10. 2022 ob  09: 56
30
Nekateri kolesarji so včasih preveč predrzni. Motoristi pa tudi niso nedolžni. Hitrost in še enkrat hitrost. Samo primer: zaenkrat neznani divjak drvi po cesti Prade - Pobegi najmanj 150 km/h!? Kaj se lahko zgodi ob trku, recimo samo z živaljo, ki prečka cesto, da ne omenim pešcajQuery112309306977855391374_1665129353697?
Bella |  07 .10. 2022 ob  09: 49
64
Sožalje svojcem umrlega in upam, da bo motorist ok. To z bicikli je preseglo že vse meje... sloj prebivalstva, izredno predrzen, ki se mi je neštetokrat dobesedno vrgel na cesto, ki zapelje čez zebre brez pogledat, ki se vozi v temnih oblačilih brez lučk, kresničk idr., Italijani pa sploh.... vozijo se vštric in pogovarjajo.... včasih mi se zdi, da komaj čakajo, da jih kdo zrusi, da iščejo pol odškodnino.
Tile s skirojii in podobnimi sranji so pa sploh zgodba zase..... Policije seveda nikjer, nikoli ne vidim, da bi kakšnega kolesarja ali skiro driverja ustavili in kaznovali.....