VEČ VLOMOV NA OBMOČJU NOVE GORICE IN SOLKANA: Policija 19-letna osumljenca že prijela

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v ponedeljek obravnavali več vlomov in poskusov vlomov v prodajalne, gostinske lokale in druge poslovne prostore na območju Nove Gorice in Solkana. Z zbiranjem informacij in ogledom videoposnetkov so prepoznali dva osumljenca, ki sta bila že obravnavana za različna premoženjska kazniva dejanja.

Na skupno devetih lokacijah so novogoriški policisti opravili prva nujna preiskovalna dejanja in pregledali bližnjo okolico. V nadaljevanju preiskave so policisti tudi s pomočjo posnetkov varnostnih kamer prepoznali dva osumljenca kaznivih dejanj, oba stara 19 let z območja PU Nova Gorica.

Ker so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da sta osumljenca izvršila pet kaznivih dejanj velike tatvine, v petih primerih pa je ostalo le pri poskusu, so ju v ponedeljek dopoldne prijeli in jima odvzeli prostost.

Na podlagi sodne odredbe so policisti pri enem izmed osumljenih opravili hišno preiskavo.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da sta si osumljenca s storitvijo kaznivih dejanj velike tatvine protipravno prilastila dva prenosna računalnika, ročno prenosno blagajno z blagajniškim minimumom in skupno okoli 500 evrov gotovine. Zaradi kaznivih dejanj je nastala tudi posredna materialna škoda na objektih.

Novogoriški policisti bodo oba osumljenca kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Zaradi preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica opozarjajo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov pred vlomi in tatvinami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija