VEČ O NESREČAH PRI NEKDANJEM MEJNEM PREHODU ŠKOFIJE: Huje sta bili poškodovani dve ženski (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in dve s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in šest tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 35 nezakonitih prehodov državne meje.

Foto: Facebook/El BiBu

Že včeraj smo poročali o dveh prometnih nesrečah, ki sta se v kratkem razmaku zgodili pri Škofijah, danes pa so s PU Koper podali še nekaj dodatnih pojasnil. 

O prvi nesreči pri nekdanjem mejnem prehodu Škofije, na hitri cesti proti Italiji, so bili obveščeni ob 9.57. 49-letna voznica je s kombijem zaradi nepravilnega premika z vozilom zaprla pot 37-letni voznici osebnega avtomobila, saj se ni prepričala, če lahko varno zavije.

Takoj zatem, ob 10.15, pa je bila v bližini še ena prometna nesreča z udeležbo osebnega avtomobila in motorja. Voznik osebnega avtomobila, 51-letni državljan Hrvaške, je vozil vzvratno in pri tem trčil v 27-letnega motorista, državljana Italije, s katerega je padla 25-letna potnica, prav tako državljanka Italije in se poškodovala.

37-letna voznica osebnega avtomobila in 25-letna sopotnica na motorju sta se huje poškodovali. Za oba povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

V Postojni so včeraj dopoldan ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na benzodiazepine, strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.30 so v Izoli ustavili 31-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Uro zatem so v Ilirski Bistrici ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na opiate. Odklonil je strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.40 so v Portorožu ustavili še 33-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.65 mg/l. Odredili so ji pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo v Kopru vlomil v objekt na delovišču. Odnesel je več kosov električnega in baterijskega orodja znamke Hitachi, po prvih podatkih vrednega približno 5.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija