VEČ NESREČ ZARADI ALKOHOLA KOT LANI: Koprski policisti prejšnji teden dva voznika pridržali, tri vozila pa zasegli

Koper

Policisti so se pretekli teden pridružili nacionalni preventivni akciji Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu, ki je potekala do 11. novembra. V tem času policisti in občinski redarji pri voznikih preverjajo njihovo psihofizično stanje, obenem pa izvajajo tudi številne preventivne aktivnosti. V tem času so policisti Policijske uprave Koper obravnavali skupaj 21 prometnih nesreč, in sicer 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lažjimi poškodbami ter 4 prometne nesreče s pobegom.

Skupaj so koprski policisti odredili 450 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je bilo 12 pozitivnih. Prav tako so bili odrejeni 4 strokovni pregledi, da se ugotovi, ali  je voznik vozil pod vplivom mamil, ter 1 strokovni pregled na alkohol, saj se voznik ni strinjal z rezultatom preizkusa z alkotestom.

Policisti so zaradi vožnje pod vplivom alkohola dvema voznikoma odredili pridržanje, zaradi drugih kršitev pa zasegli tri osebna vozila.

V ponedeljek, 5. novembra, so v Vanganelu ustavili voznico osebnega avtomobila, alkotest ji je pokazal 0.78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so ji odredili pridržanje. Isti dan so v Pradah in na mejnem prehodu Dragonja zasegli osebna avtomobila zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja.

V sredo, 7. novembra, so policisti na mejnem prehodu Sečovlje zasegli osebni avto, saj je voznik vozil v času trajanja ukrepa začasne prepovedi. V petek, 9. novembra, pa so v Razdrtem zaradi prehitre vožnje ustavili voznika, ki je vozil brez gume in napihal 0,75, zaradi česar so voznika pridržali.

Na območju Policijske uprave Koper so letos sicer obravnavali 1.015 prometnih nesreč, v katerih je bilo 123 povzročiteljev pod vplivom alkohola. Letos je nekoliko višji odstotek alkoholiziranih povzročiteljev prometnih  nesreč  kot  lani, poročajo s PU Koper. Policisti so odredili 11.879 alkotestov,  od  tega  je  bilo  685 pozitivnih, 25 oseb pa je preizkus odklonilo. Zaradi suma na vožnjo pod vplivom mamil so odredili tudi 239 hitrih testov, od teh je bilo 111 pozitivnih, 22 pa odklonitev. Odrejenih je bilo še 332 strokovnih pregledov, od katerih je bilo 40 pozitivnih in 91 odklonitev.

Deli novico:

mixi-maxi |  14 .11. 2018 ob  12: 32
vsem vinjenim voznikom takoj, tudi prvič, odvzeti vozniško dovoljenje i n naj gredo lepo ponavljat vozniški izpit še pred tem pa na NUJNO IZOBRAŽEVANJE kaj alkohol in vožnja z avtomobilom lahko povzročata! Očitno pijancem ni dovolj
jasno, da je veliko nesreč ravno na njihov račun, naj kaj bentijo, ne bo nič pomagalo. Poostriti je potrebno tudi nadzor
nad mladimi objestnimi vozniki vseh vrst prevoznih sredstev ter seveda preverjati uporabo drog. Žal je tega na obali
neverjetno veliko.
Rumeni |  14 .11. 2018 ob  11: 51
Rajsi da kontrolirajo lokale, kjer je trave za izvoz!!!
Justino |  14 .11. 2018 ob  10: 28
Take ki vozijo pjani bi morali dati da opravljajo javna dela v dobi koliko je promilov napih-recimo1.20 je enako 120 dni dela in močno jih oglobit !