VEČ NALOŽB V CESTNO INFRASTRUKTURO: Kaj je v zadnjem obdobju na podeželju uredila koprska občina?

Koper

Koprska občina je v zadnjem obdobju začela in v nekaterih primerih tudi že sklenila več naložb v cestno-prometno infrastrukturo. Tako so po lanskoletni sanaciji letos preplastili dodatnih 200 metrov cestišča na odseku Sv. Anton–Potok, v okviru 43.000 evrov vredne naložbe pa so sanirali in asfaltirali javno makadamsko dostopno cesto v Potoku.

Omenjena dostopna cesta je bila namreč zaradi naklona terena ob vsakem močnejšem deževju huje poškodovana in zato težko prevozna, so pojasnili na mestni občini.

Obenem so na cesti skozi naselje Turki sanirali posede vozišča ob kanalizacijskih jaških ter pričeli aktivnosti za sanacijo javne gozdne poti proti Trmunu, ki je zaradi zemeljskega plazu neprevozna.

V Tomažičih končana kanalizacija

Letos je občina sklenila tudi gradnjo kanalizacije in obnovo ceste v Tomažičih. V okviru naložbe, ki se je začela že v letu 2019, je občina zgradila 332 metrov fekalne in 340 metrov meteorne kanalizacije, s tem pa približno 60 prebivalcem omogočila priključitev na javno kanalizacijsko omrežje. Zamenjala je tudi vodovodne cevi na tem odseku. Vrednost del je znašala 100.000 evrov, dodatnih 60.000 pa je občina namenila za obnovo in preplastitev približno 500 metrov dolgega odseka ceste.

Novo parkirišče v Dekanih

Med drugim so v teku še obnova slemenske ceste v Hrvatinih, v okviru katere bo občina zgradila tudi manjkajoči del kolesarske in pešpoti in bo v celoti sklenjena predvidoma novembra, ter sanacija ceste Marezige-Truške in rekonstrukcija tamkajšnjega mostu, ki naj bi bila končana do konca septembra.

Sanacija ceste v Kampelu, v Dekanih uredili parkirišče

Sicer pa so v poletnih mesecih sklenili tudi 45.000 evrov vredno sanacijo cestišča na kilometer dolgem odseku ceste v Kampelu, ki je vključevala preureditev hitrostnih ovir, ki so zdaj bolj varne. V Dekanih pa so uredili parkirišče ob tamkajšnjem športnem parku, kjer so zagotovili 18 parkirnih mest za obiskovalce športnega parka in krajane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  08 .09. 2020 ob  17: 41
Pozabli ste omenit žogo na krožišču pri stadionu....
Lili |  08 .09. 2020 ob  07: 55
@Istriano
To je najbrž ironija a?
Istriano |  07 .09. 2020 ob  13: 06
-1
Kamorkoli greš, jug, sever, zahod ali vzhod občine, povsod se dela, tovornjaki na cesti, kopači, buldožerji, hruške z betonom. Ni, da ni, sploh ne morem več slediti vsemu temu vrvežu.