VEČ KOT USPEŠNO SREČANJE MLADIH PODJETNIKOV: Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper že razmišlja o naslednjem druženju (FOTO)

Koper

V vasici Truške, kjer stojijo tri zanimive, v starem istrskem slogu, zgrajene hiške, domuje tudi članica koprske obrtno-podjetniške zbornice (OOZ Koper), Mateja Hrvatin Kozlovič. Prvo srečanje mladih podjetnikov je zbornica organizirala ravno pri njej doma. Glavni namen dogodka, nasploh pa projekta, ki so ga zasnovali na zbornici, je, da bi mladim približali pomen in poslanstvo zbornice kot organizacije. Prvo srečanje, ki je potekalo minuli četrtek, je bilo več kot uspešno. Na njem se je zbralo nekaj več kot 20 mladih podjetnikov, med njimi tudi takšnih, ki o vstopu na samostojno podjetniško pot še razmišljajo.

Druženje je potekalo v sproščenem vzdušju. Začeli so s kratko predstavitvijo zbornice in njenega pomena, nato je gostiteljica in članica OOZ Koper Hrvatin Kozlovičeva predstavila svojo življenjsko pot v vlogi samostojne podjetnice, kakšni so bili začetki ter kako je danes. Izrazila je tudi hvaležnost svoji družini, da ji je postavila okvirje, v katerih je lahko vse to ustvarila.

Med udeleženci je bilo veliko takšnih, ki so se po naključju znašli v družinskem podjetju. "Šla sem staršem pomagat za eno uro tu pa tam, danes živim za podjetje," je ob svoji predstavitvi dejala Mateja Čalušić iz podjetja AM-SATUS d.o.o., ki med drugim vodi tudi gostinski lokal Divino. Mladih s podobno zgodbo je veliko, vsi pa so hvaležni, da jim ni bilo potrebno začeti iz nule.

V zbornici so prepričani, da je lahko OOZ Koper mladim podjetnikom v veliko oporo - prav tako, kot jim jo nudijo njihovi starši, ki so svoja podjetja postavili na noge že pred desetletji in so aktivna še danes - tudi v obrtno-podjetniškem zborničnem sistemu. Pripadnost zbornici prenašajo svojim otrokom, kar se jim v zbornici zdi zelo pomembno, saj jih razlikuje od drugih podpornih inštitucij.

Zbornica svojim članom nudi obilo ugodnosti, predvsem pa jih informira in jim svetuje, ko gre za opravljanje posameznih dejavnosti. Mladi lahko v OOZ Koper najdejo svoj prostor za izvedbo različnih aktivnosti, mesto, kjer se lahko združujejo in povezujejo. Na voljo so sredstva za izvedbo strokovnih izobraževanj in drugih oblik dogodkov.

V zbornici so zadovoljni nad odzivom mladih na prvo srečanje, ki je le še dodatno potrdilo njihovo prepričanje, da potrebujejo v njihovi organizaciji mlajše osebe, ki bodo vanjo vnesle svežino, mladost in inovativne ideje za izvedbo projektov, ki bodo povzdignili zbornico in jo približali podjetništvu sedanjega časa.
 
V zbornici razmišljajo že o drugem zanimivem srečanju. Med svoje vrste vabijo:

- naslednike v družinskih podjetjih, ki iščete nove priložnosti in podporo pri vsakodnevnih poslovnih aktivnostih,
- mlade podjetnike, ki ste na začetku svoje podjetniške poti in želite prisluhniti, kako je drugim uspelo,
- vse tiste, ki v mreženju, druženju in spoznavanju ostalih uspešnih podjetnikov vidite priložnost za svoj razvoj.

Vabljeni, da zbornici sledite na njeni spletni strani.