VEČ KOT 600 OPOZORIL POLICIJE: Na prepoved zbiranja in prehajanja med občinami bodo v Piranu in na Bledu skrbeli tudi prostovoljci

Slovenija

Policisti so prek Twitterja sporočili, da so v zadnjih štirih dneh izrekli več kot 600 opozoril zaradi kršitev odloka, ki prepoveduje zbiranje na javnih krajih in prehajanje v druge občine. Policisti so že začeli poostreno nadzirati izvajanja odloka, saj je, kot navajajo, tudi v prvih pomladnih dneh spoštovanje odloka pomembno za vse.

V posameznih policijskih upravah in občinah sicer izpostavljajo, da večjih kršitev ni bilo, tako je zadostovalo že opozorilo.

S poostrenim preverjanjem so popoldne začeli tudi na koprski policijski upravi, ki poleg Istre in Krasa pokriva tudi notranjsko regijo. Z izjemo kakšnega posameznika posebnih kršitev zaenkrat ne beležijo.

Piranski župan Đenio Zadković pa je že v četrtek prek Facebooka napovedal, da bodo prostovoljci ta konec tedna na najbolj obiskanih delih občine opozarjali občane, naj ne posedajo in se ne družijo na javnih površinah. V pomoč jim bodo vsi občinski redarji.

Te bodo aktivirali tudi v Kranju. Čez cel konec tedna bodo nadzor v mešanih patruljah skupaj z Medobčinskim inšpektoratom Kranj še poostrili. Po ugotovitvah inšpektorata do kršitev zbiranja najbolj pogosto prihaja na igriščih in okoli jezer, zato bodo te točke nadzorovali večkrat na dan.

Blejski redarji in policisti so danes nadzor med drugim izvedli na Betinskem klancu na vstopu na Bled. Čez vikend pa jim bodo pomagali še prostovoljci. Dopoldne se je tako šest prostovoljcev, ki bodo v soboto in nedeljo pomagali redarjem in policistom, seznanilo s svojimi nalogami in pristojnostmi. Dobili so tudi zaščitno opremo.

Naloga prostovoljcev, ki bodo svoje delo opravljali na najbolj izpostavljenih mestih okoli jezera je, da sprehajalce, ki bi se morebiti pojavili v večjih skupinah, opozorijo, da to ni dovoljeno. Prostovoljce so o delu poučili predstavniki Medobčinskega redarstva in inšpektorata, policije in civilne zaščite, župan Janez Fajfar in direktor občinske uprave Robert Klinar pa sta se jim v imenu občine zahvalila za pripravljenost za delo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  04 .04. 2020 ob  16: 02
-4
Koper@, kot gnoj nredim dosti več koristi, kot na pol pismeno desničarsko revše, ki zgolj onesnažuje zrak okoli sebe in kvari povprečje slovenske pameti!
Tiramola  |  04 .04. 2020 ob  14: 34
Po Geniotu, bi morali prostovoljci pomagat guadriaradičotom. Lepo prosim. Naj to delajo občinski uradniki. Jih je preveč in nič ne delajo tudi ko so v službi.

Genio uredi drive in testiranje virusa za občane.
Vprašanje? Zakaj bolnica Izola nima oddelka za bolnike z virusom...... ????
Koper |  04 .04. 2020 ob  12: 56
Tom,take kot ti pa nujno rabimo.
Ker zemlja rabi gnoj.
Tom |  03 .04. 2020 ob  22: 19
-8
Rad bi videl junaka, ki bi med 10-timi zakrinkanimi z masko preko obraza v njih prepoznal status upokojenca in to v času, ko država teži k temu, da bi čim dlje ljudje delali! Me spominja na staro dobro kvizkoteko .... osoba A "ja sam pnzioner", .... osoba B "ja sam penzioner" ..... osoba C "ja sam penzioner" .... in sedaj naj varnostnik strokovno ugotoi, kdo od zakrinkanih je ali ni upokojenec, v vednosti, da nimajo pooblastil, da legitimirajo posameznika! Ta država sprejema zakone in uredbe "počez", brez razmisleka in brez kakršnekoli logičnega argumenta, zgolj to, da je všečno posameznim omejencem! Torej, Desus in SMC, ki se kao borita za tki. demokratična načela, jih obenem molče in prikimajoče trenutni oblasti rušita! Que vadis Aleksandra Pivec, ki se na tak način bori za svoje upokojence!?
Tom |  03 .04. 2020 ob  20: 53
-17
Koper@, res si kreten, da malo takih! Take kot si ti, bi morali izločit iz družbe!
Koper |  03 .04. 2020 ob  20: 43
22
Ma kakšna opozorila.Vsakemu dat 3000€ kazni pa da vidimo junake.
Med tem ko nekateri umirajo si drugi privoščijo izlete.
Tej ljudje delajo sramoto vsem Slovencem.