VD KOPER PRIMORSKA: Koper bo postal mednarodni vaterpolo center

Koper

V letu 2019 jih čakajo številne aktivnosti, ki so povezane z vaterpolom. Ekipa VD Koper Primorska, v kateri je veliko študentov Univerze na Primorskem, bo najprej nadaljevala s tekmovanjem v mednarodni A2 Triglav vaterpolo ligi. Kmalu se bo začelo tudi slovensko državno prvenstvo v vaterpolu, kjer bodo njihovi vaterpolisti po osvojenem pokalu Slovenije v vlogi prvega favorita za naslov prvakov.

Konec marca bo novi bazenski kompleks na Bonifiki gostil kvalifikacijski turnir skupine B za evropsko prvenstvo reprezentance U-15, kjer bodo poleg slovenske izbrane vrste nastopile še reprezentance Italije, Grčije, Romunije, Ukrajine in Malte. Koprski vaterpolo klub bo nato sredi poletja pomagal Univerzitetni športni zvezi Primorske izpeljati prvo Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu, ki ga bo odprti bazen v Žusterni gostil med 21. in 27. julijem.

"Poudaril bi naše aktivnosti, ki so povezane s študenti in s prvenstvom. Vendar bi radi tudi, da Koper postane center slovenskega vaterpola, pa tudi mednarodno prepoznaven - tako v državah nekdanje Jugoslavije in tudi širše," pravi Blaž Čeklić, ki je sicer pomočnik rektorja Univerze na Primorskem in obenem direktor VD Koper Primorska.     


Objavljamo izsek članka, ki je objavljen na portalu Univerze na Primorskem - Up budi. Celotnega si lahko preberete s klikom na spodnjo povezavo.

Deli novico: