VČERAJ ZABELEŽILI NAJVEČ NOVIH PRIMEROV KORONAVIRUSA DOSLEJ: "V tej pandemiji je pred nami še dolga pot"

Svet

Svetovni zdravstveni organizaciji je bilo s torka na sredo, v roku 24 ur, prijavljenih 106.000 novih primerov okužbe z novim koronavirusom po svetu, kar je od izbruha pandemije največ v enem dnevu, je včeraj povedal prvi mož WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"V tej pandemiji je pred nami še dolga pot," je po poročanju tujih tiskovnih agencij na novinarski konferenci v Ženevi dejal Ghebreyesus. Posebej so zaskrbljeni glede vse večjega števila primerov v državah z nizkimi ali srednjimi dohodki. Kot je dodal, so skoraj dve tretjini vseh najnovejših primerov zabeležili v samo štirih državah.

Glede na zadnje podatke organizacije se je doslej po svetu potrjeno okužilo 4.789.205 ljudi, umrlo jih je 318.789. Glede na podatke nekaterih drugih organizacij in portalov, denimo univerze Johnsa Hopkinsa, so te številke še nekoliko višje.

Glede na število okuženih so najhuje prizadete države ZDA, Rusija, Brazilija in Velika Britanija. Največ ljudi je medtem umrlo v ZDA, Veliki Britaniji, Italiji in Franciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija