VČERAJ V PLAMENIH, DANES NORMALNO OBRATUJE: Vzrok in natančna škoda požara še nista znana

Slovenija

Potem ko je v soboto v termalnem parku Aqualuna v Podčetrtku zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov, požar pa je bil hitro pogašen, danes termalni park normalno obratuje, so na svoji spletni strani zapisali pri Termah Olimia. Center za obveščanje navaja, da je ogenj v celoti uničil inventar ter ostrešje objekta.

V požaru zaradi hitrega odziva zaposlenih in gasilcev ni bil ogrožen ali poškodovan nihče od obiskovalcev ali zaposlenih v Termah Olimia, so še zapisali na spletni strani term. Ob požaru je bilo po podatkih term Olimia na kopališču okoli 1500 obiskovalcev, ki so jih zaposleni nemudoma in brez večjih težav evakuirali in poskrbeli za njihovo varnost ter zaščitili mesto požara.

Po podatkih centra za obveščanje je v soboto nekaj po 17. uri zagorelo v skladiščnih prostorih objekta v sklopu termalnega parka, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje v izmeri okoli 100 krat 15 metrov.

Posredovali so gasilci iz devetih prostovoljnih gasilskih društev, ki so požar omejili in pogasili, pregledali ter prezračili objekt in sanirali požarišče. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Vzrok požara in natančna škoda še nista znana. Kot je danes za STA povedal vodja prodaje in marketinga v Termah Olimia Vasja Čretnik, so policisti in kriminalisti požarišče preiskovali v soboto zvečer, danes zgodaj zjutraj pa so zaposleni imeli delovno akcijo in so počistili prostore.

Kopališče danes normalno obratuje, tudi vsi ostali gostinski lokali obratujejo, razen tistega, pri katerem je v skladišču prišlo do požara. Čretnik ocenjuje, da bi lahko tudi ta lokal že v tem tednu spet odprli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija