VČERAJ POTRJENIH 58 OKUŽB S KORONAVIRUSOM: Nekoliko manj kot dan prej

Slovenija

V Sloveniji so v soboto opravili 761 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 58, je na spletni strani objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 1081 primerov okužb, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 86.

V soboto je bilo opravljenih tudi 19.411 hitrih antigenskih testov, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem.

Število potrjenih primerov s PCR-testi je bilo nižje kot dan prej ob manj opravljenih testih, delež pozitivnih testov je v soboto znašal 7,6 odstotka, v petek 8,1 odstotka.

14-dnevno povprečje števila okužb na 100.000 prebivalcev se je povečalo za dva in znaša 50 okužb, kažejo podatki NIJZ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  01 .08. 2021 ob  16: 09
-2
Informacije o ukrepih za preprečevanje širjenja covid-19 ob vstopu v Združeno kraljestvo
Informacije glede potovanja v Združeno kraljestvo v povezavi s trenutnimi ukrepi so na voljo na naslednji povezavi: ...... Slovenija je trenutno uvrščena na oranžni (amber) seznam.

Skladno s tem je za potovanje v Združeno kraljestvo iz Slovenije obvezno:

- predložiti negativni test, ki ni starejši od 72 ur - izvid mora biti izdan v angleškem, španskem ali francoskem jeziku.

- izpolniti Passenger Locator Form

- rezervirati in plačati 2 testa, ki ju je obvezno opraviti 2. in 8. dan karantene

Po vstopu v Združeno kraljestvo je obvezna 10-dnevna karantena. Izjeme zgornjim ukrepom so samo točno določene osebe, ki vstopajo zaradi določenih poklicev.

Opozarjamo da je tudi v večini primerov izjem obvezna karantena ter testiranje kot zgoraj, mogoče je le prekiniti karanteno za opravljanje dejavnosti.

Po polnih 5 dneh karantene je mogoče samo-izolacijo prekiniti v primeru dodatnega testiranja v okviru sheme Test to Release . Opozarjamo, da gre pri tem za dodatno testiranje in je še vedno obvezno opraviti tudi testiranje 2. in 8. dan karantene.

Morebitna prebolenost COVID-a oziroma cepljenje ne vplivata na zgornje obveznosti samo-izolacije ter testiranja.

V kolikor v Združenem kraljestvu ne želite ostati polnih 10 dni, lahko državo zapustite prej, vendar morate v tem primeru celoten čas obiska preživeti v samo-izolaciji. Prav tako morate v vsakem primeru plačati oba testa (2. in 8. dan) tudi v primeru, da drugega testa ne boste opravili.
Obala1 |  01 .08. 2021 ob  13: 57
Egipt ima 50 potrjenih primerov na dan ( povprecje na 100 mio prebivalcev ) pa nimajo nobenih ukrepov …Anglija podobno….kako to?
magik |  01 .08. 2021 ob  13: 17
-2
Videti je, da se zaradi teh alarmantnih podatkov nihče ne obremenjuje in vsi, vključno z vladnimi Cefizlji živijo po načelu MI MAMO SE FAAAJN, saj so vendarle dopusti.
No, pa le mirno uživajte do 20. 8., potem pa na novo čudenje, umiranje, pritoževanje, protestiranje, pljuvanje,.....