VATERPOLISTI KOPRA DRŽAVNI PRVAKI: Z visoko razliko ugnali Gorenjce in si priborili laskavi naslov

Koper

Vaterpolisti Kopra Primorske so v soboto zvečer v domačem bazenu osvojili nov naslov slovenskih prvakov. Na tretji tekmi finala so s 17:8 (4:2, 3:1, 6:1, 4:4) premagali AVK Triglav iz Kranja ter se z izidom 3:0 zmagah veselili novega naslova.

Za Koper so zadeli Lorenzo Zadev 4 gole, Nikola Frankovič in Teo Galič po 3, Aleksa Dimitrijevič, Stefano Giorgi in Damiano Caponero po 2 ter Boško Krivičič 1, za Triglav pa Aljaž Troppan 4, Andraž Pušavec, Juš Vončina, Jan Justin in Jaša Lah po 1.

Na zadnji tekmi so bili Kranjčani brez možnosti za presenečenje. V Koper so pripotovali brez prvega vratarja Jureta Betona in enega najboljših igralcev Čedomirja Todića, kar so gostitelji izkoristili in že po treh četrtinah začeli slavje ob novem naslovu.

V finalni seriji je bila najbolj izenačena prva tekma, kjer sta bili ekipi izenačeni do same končnice in izključitve sidraša Triglava Matica Rahneta. Ta je zaradi izključitve manjkal nato tudi na drugi tekmi.

Tudi sicer so bili Koprčani favoriti, saj so sezono odigrali v regionalni jadranski ligi in imeli za sabo številne kakovostne tekme. Bolj izenačena naj bi bila prihodnja sezona, saj bo mlada kranjska ekipa leto dni starejša, pa tudi pri Triglavu napovedujejo priključitev regionalnemu tekmovanju.

Tretje mesto so že pred tem osvojili vaterpolisti Kamnika, ki so bili boljši od ekipe iz Maribora.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija