Vasilij Žbogar zmagovalec Božične regate v Palamosu

Izolan Vasilij Žbogar je v španskem Palamosu na 38. Božični jadralni regati zmagal v današnji regati za medalje in slavil tudi v skupnem seštevku razreda finn (23 točk). Drugi je bil Estonec Denis Karpak (24 točk), tretji pa je bil Španec Alejando Muscat (44 točk).

Žbogar je bil vse dni regate v samem vrhu, za Karpakom, ki je še v soboto vodil, pa je zaostajal le za eno točko. Skupno zmago si je zagotovil s prvim mestom v finalni regati, v kateri se pomeri le po deset najboljših iz vsakega razreda. Po petkovem premočnem vetru, ko so zabeležili celo sunke do 50 vozlov in so jadralci ostali na kopnem, je organizatorju vseeno uspelo izpeljati regato do konca, danes v vetru 15-20 vozlov.

V razredih finn in 470 nastopilo je skupaj pet slovenskih jadralcev. V razredu 470 sta Jakob Božič in Domen Vasič Stepančič zaključila na 25. mestu med 43 posadkami, Eva Peternelj in Valentina Baruca pa na 16. mestu med 20 posadkami.

Deli novico:

Vin-če-c |  22 .12. 2013 ob  19: 09
-1
svaka čast Vasko samo tako naprej in vse naj naj v novem leti jaz bi tudi jadral sam mam preveč dela z mojimi nepremičninami