SPREMLJALI SMO V ŽIVO: V kakšni Izoli želite živeti? (VIDEO)

Izola

Jadralec in nekdanji olimpijec Vasilij Žbogar, ki se je z vsem srcem odločil, da na letošnjih lokalnih volitvah kandidira za župana občine Izola, predstavlja Listo Vasilija Žbogarja, rezultat pogovorov s strokovnjaki in izkušenimi posamezniki iz lokalnega okolja. Ker želijo, da se njihova ekipa razširi in da bi se ji pridružili vsi, ki stremite k bolj odločnem in vizionarskem vodenju Izole, so pripravili javno razpravo. Beseda je tekla o tem, v kakšni Izoli želite živeti. Javno razpravo smo spremljali v neposrednem prenosu tudi na našem portalu. 

Žbogar je v življenju sem dosegel veliko in izpolnil športne sanje. Zdaj meni, da je napočil čas, da še on kaj vrne okolju, v katerem živi in ki ga je skozi vsa ta leta podpiralo. Nastopa kot neodvisni kandidat in v ta namen zbira podpise med občani, čeprav ima tudi podporo PNI – Ponosni na Izolo. Seveda pa si želi čim širše podpore. "Da lahko naredimo prvi korak, potrebujemo vizijo. V ta namen bi rad slišal čim več mnenj in pogledov Izolank in Izolanov, v kakšni Izoli si želimo živeti," je na svoji Facebook strani zapisal Žbogar. Zato je danes ob 18.00 v Kulturnem domu Izola organiziral javno razpravo. "Vljudno vabljeni, tako na razpravo kot tudi v našo ekipo," je na Facebooku še dodal priljubljeni jadralec.

Nagovor ob zbiranju podpore za kandidaturo.

Drage Izolanke in Izolani, vesel bom Vaših podpisov podpore za mojo župansko kandidaturo in Listo Vasilija Žbogarja. ????

Posted by Vasilij Žbogar - kandidat za župana občine Izola on Saturday, October 8, 2022

Žbogar sodeluje z več jadralskimi reprezentancami, odkar pa je bil pred štirimi leti izvoljen v izolski občinski svet, ima ambicije tudi na področju lokalne politike, saj meni, da mednarodne izkušnje lahko izkoristi v dobro Izole. "Izola je naš kraj in vsi mi smo njeni občani. Spremembe moramo zato izvesti skupaj. Govorili so mi, da je nekatere stvari nemogoče doseči in vse življenje sem jim poskušal in dokazal nasprotno. Zdaj je za delo na vrsti moja Izola, moje mesto, moja duša, moji ljudje. Vabljeni vsi, da ponovno pokažemo, da lahko skupaj osvojimo vse medalje sveta," je v video nagovoru ob zbiranju podpore za kandidaturo zaključil Žbogar.

Današnjo javno razpravo si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.