VAŠČANI V ŠMARJAH VZNEMIRJENI: Parkiranje na nedovoljenem mestu in nenehno obračanje prometnega znaka (FOTO)

Koper

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki nas je obvestil, da so v Šmarjah nad šolo vsak dan parkirani avtomobili na mestu, kjer parkiranje ni dovoljeno. Seznanil nas je tudi s problematiko obračanja prometnega znaka, ki opozarja na nedovoljeno parkiranje. Z vprašanji smo se obrnili na koprsko občino.

Kot nas je obvestil bralec, nekdo konstantno obrača prometni znak, ki nakazuje, da parkiranje na tem mestu ni dovoljeno, tako da se znaka več ne vidi. Narobe obrnjen naj bi tam stal eno leto, dokler ga niso na neki točki vaščani sami obrnili nazaj na pravo mesto.

Kot je razvidno s fotografije, ki nam jo je posredoval bralec, gre v konkretnem primeru za parkiranje na površini, ki je namenjena pešcem. Kot so nas obvestili z občine, je za tak prekršek predvidena kazen 80 evrov.

Na Mestni občini Koper (MOK) so nas obvestili, da s situacijo v Šmarjah niso seznanjeni, prav tako pa Operativni center občinskega redarstva MOK ni zabeležil nobene tovrstne prijave.

Tudi občinsko redarstvo, ki na tem območju večkrat izvaja poostren nadzor, ni zaznalo narobe obrnjenega znaka, prav tako pa občine o tem ni obvestila krajevna skupnost.

Kako pa lahko redarji v takšnem primeru ravnajo?

"V primeru, da gre za poškodovano ali nepravilno postavljeno signalizacijo, občinski redarji zadevo predajo pristojnim službam MOK," so nam še pojasnili na občini.

Na Mestni občini Koper zato odgovarjajo, naj občanke in občani, ki opazijo take nepravilnosti, obvestijo Urad za gospodarske javne službe, okolje in promet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  05 .09. 2021 ob  04: 31
Ta svet je šel po slabem. Najprej na facebook, pa na regional. Da bi pa poklicali redarje, ki to rešujejo, niti na pamet ne pride?!?
pajade |  03 .09. 2021 ob  22: 33
@alfa: župan je postavil radarje na Tribanski cesti, pred svojim domom... problem rešen.
alfa |  03 .09. 2021 ob  21: 48
hm...ja...kdo bo rešil ta problem...obrnite se na župana
Prognostik |  03 .09. 2021 ob  20: 42
Kakšna neprijetna situacija.