VAS ZANIMA SOMMELIERSKO ZNANJE? Prijavite se na tečaj v Vinakoper

Koper

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije in Vinakoper razpisujeta 20-urni tečaj 'Uvod v kulturo vina', ki bo 17. in 24. oktobra ter 14., 21. in 28. novembra - ob četrtkih od 16.30 do 20.30 v prostorih Vinakoper v Kopru.

S tečajem želijo vsem zainteresiranim podati osnovna znanja za odločanje o nabavi in pokušnji vin ter ostalih pijač. Udeleženci bodo pridobili znanja iz vinogradništva, vinarstva, degustacije in postrežbe različnih vin iz vseh slovenskih vinorodnih dežel ter pomembnejših svetovnih vinskih regij. Spoznali bodo način ravnanja in obnašanja v gostinskem lokalu. Na didaktični večerji bodo predstavljene osnove spajanja jedi z vini.

Za opravljen tečaj bodo izdali ustrezno potrdilo. "Znanja, ki jih boste pridobili, vam bodo v veliko oporo pri vsakodnevnih ali zahtevnejših enogastronomskih dogodkih in so odlično izhodišče za poglabljanje sommelierskih znanj na zahtevnejših izobraževanjih za sommelierja prve, druge in tretje stopnje," pravijo organizatorji.

Vse, ki jih tečaj zanima, vabijo, da jim prijavo s podatki čimprej pošljejo preko elektronske pošte na naslov tecaji@sommelier-assoc.si oziroma na naslov društva Društvo Sommelier Slovenije, p.p. 40, 5250 Solkan. Za informacije lahko pokličete na telefonsko številko 041 617 408 (Mateja).

Vsem prijavljenim bodo posredovali podroben program tečaja in dodatne informacije.

Deli novico: