"VAŠ SIN JE ZAKRIVIL NESREČO": Nova oblika goljufije

Kronika

78-letnico iz Tržiča v Italiji so poskušali prepričati, da je njen sin povzročil prometno nesrečo, da so mu karabinjerji odvzeli prostost in da ga bodo izpustili iz pridržanja, če bo plačala varščino. Policisti čez mejo se zadnje čase srečujejo z vedno novimi in pretkanimi oblikami goljufije, žrtve pa so predvsem starejši.

78-letnico iz Tržiča so neznanci poklicali po telefonu v četrtek popoldne, poroča Primorski dnevnik. Domnevni odvetnik ji je rekel, da je sin zakrivil prometno nesrečo in da mora za njegovo izpustitev plačati 7200 evrov varščine. Prestrašeno žensko je najprej zaskrbelo, ali je s sinom vse v redu, nato pa je klicatelju povedala, da nima doma tolikšne vsote denarja in da bi manjšo vsoto lahko dvignila z računa na bankomatu. Klicatelj, ki se je predstavil za odvetnika, naj bi ji odgovoril, da lahko varščino poravnava tudi v zlatu.

Ženski, ki se je najprej zmedla in prestrašila, je zadeva postala sumljiva, zato je rekla, da bo sama odšla z zlatom na najbližji sedež karabinjerjev. Takoj za odvetnikom je žensko poklical neznance, ki se je predstavil kot karabinjer. Ukazal ji je, naj ne hodi nikamor, ker bo osebno prišel po denar, še piše časnik.

Nato je ženska poskušala poklicati karabinjerje, a so ji spet odgovorili goljufi, da je sin v priporu in da bodo oni prišli do nje po zlato. Ženski je uspelo prekiniti telefonski klic z neznanci in poklicati sina, ki je bil že ves dan v službi. Potem pa se je odpravila do najbližje karabinjerske vojašnice in prijavila dogodek, poroča Primorski dnevnik.

Deli novico:

rale |  15 .10. 2018 ob  09: 45
-4
Ženska je dementna , kdo ve koliko sinov ima , in koliko jih je že dolgo priprtih.
Karlo |  15 .10. 2018 ob  09: 34
-1
To že dolgo ni nova oblika goljufije.
Justino |  15 .10. 2018 ob  09: 01
-1
Morda gre za istrsko mafijo .