VARČUJMO Z NAGROBNIMI SVEČAMI: Zbirni center v Dragonji zapolnjen do zadnjega kotička

Piran

Javno podjetje Okolje Piran prosi vse svoje uporabnike in obiskovalce pokopališč, da se omejijo pri kupovanju in prižiganju nagrobnih sveč, sicer bodo imeli velike težave s skladiščenjem odpadnih sveč. "Preminulim svojcem raje namenimo kakšno misel več, sveč pa naj bo do rešitve problema čim manj," pravijo.

Pred letom dni se je v skladišču podjetja Ekoplast Kolednik, ki se je ukvarjalo z zbiranjem, sortiranjem in predelavo odpadnih nagrobnih sveč, vnel požar, ogenj pa je stavbo popolnoma uničil. Dogodek ni povzročil večje okoljske škode, posledice pa so velike težave pri predajanju odpadnih nagrobnih sveč pooblaščenim prevzemnikom.

Zbirni center v Dragonji 

"Na našem Zbirnem centru v Dragonji imamo na skladišču približno 50 m3 odpadnih nagrobnih sveč, ki jih ne bomo mogli predati do oktobra. Skladišče je torej polno, zaradi zelo negotovega trga z odpadno embalažo, pa ga pred vrhuncem turistične sezone ne moremo širiti, vsak prost kotiček hranimo za mešano embalažo," je pojasnil direktor Alen Radojkovič.

Koz dodajajo v Okolju, "poleg misli na preminule, imejmo v mislih tudi naše zanamce, hvaležni nam bodo, zato varčujmo z nagrobnimi svečami". Ob tem se vsem, ki boste upoštevali njihovo prošnjo, zahavljujejo.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.