VARČEVANJE Z GORIVOM: Po avtocesti samo 100 km/uro?

Svet

Z bojaznijo zaradi pomanjkanja goriva se ne soočajo samo revnejše evropske države, pač pa tudi najbogatejše, kot na primer Švica. Tako je švicarsko Združenje za promet in okolje predlagalo znižanje hitrosti na avtocestah na 100 km/uro.

Po mnenju okoljevarstvene organizacije bi imelo zmanjšanje hitrosti takojšnji učinek. Kot je znano, je švicarska vlada prek kratkim sklenila sprostiti vse obvezne zaloge bencina, dizelskega goriva in kurilnega olja ter letalskega bencina, saj se bojijo, da bi kriza energentov prizadela tudi Švico. Okoljevarstveniki zato pozivajo prebivalce k varčevanju z energijo pri mobilnosti in jim priporočajo, da se izogibajo nenujnim potovanjem z avtomobilom ter preidejo na javni prevoz. Poleg tega ocenjujejo, da bi zmanjšanje omejitve hitrosti na avtocesti na 100 km/uro imelo tudi pozitiven stranski učinek zmanjšanje emisij CO2.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  29 .09. 2022 ob  06: 04
Veliko potujem po avtocesti. Večkrat opazil, da avtomobili z baterijo vozijo počasneje. Hitrost od 80 do 100 km na uro in ovirajo promet v klanec.
Od tu ideja za znižanje hitrosti.

hribi |  28 .09. 2022 ob  06: 09
A. Ima še kdo občutek da na naši celini politika tekmuje, kdo bo bal bolj neumen predlog namesto da se ukvarjajo s problemom?