VANDALIZEM V KRAJINSKEM PARKU STRUNJAN: Med Belimi skalami in rtom Ronek z grafiti popisali več skal

Piran

Naravovarstvena nadzornika Krajinskega parka Strunjan sta ob rednem terenskem ogledu opazila, da so bili na območju parka znova na delu vandali, ki so z grafiti popisali več skal na območju med  Belimi skalami in rtom Ronek. Na grafite so upravo parka opozorili tudi ogorčeni sprehajalci. 

"Dejanje je neprimerno, kazi naravno obalo in je tudi sicer obsojanja vredno. Namen zavarovanega območja je prav ohranjanje kulturne krajine in naravnega okolja, kjer je vsak nepotreben poseg moteč in kazi pristen izgled okolice. Obenem je dejanje tudi kaznivo skladno s 6. točko prvega odstavka 9. člena Uredbe o Krajinskem parku Strunjan, ki pravi, da je prepovedano postavljati table, znamenja ali svetlobne napise, razen za potrebe upravljavca," so zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Zapisali so še, da bodo grafite v kratkem odstranili in dodali, da si v prihodnje želijo obiskovalcev, ki bodo spoštovali naravo in posebnosti tega območja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zhe |  17 .02. 2023 ob  14: 48
Ma jaz bi jih poslal rajši čistit, kot da plačajo kazen ... naj razmišljajo o problematiki smetenja medtem, ko bojo ure in ure čistili tujo svinjarijo.
In enako velja za vse ostale, ki svinjajo.
ZigaZois |  17 .02. 2023 ob  10: 39
20
Sem prepričan, da so se bedaki, ki so "farbali" po kamnih, svoja dejanja objavili na kakšnem družabnem omrežju. Izsledit bi jih morali ter naložiti plačilo stroškov čiščenja in seveda tudi iskanja.