VANDALI S SPREJI: Po Kopru neznanci z grafiti uničujejo fasade in kvarijo izglede hiš (FOTO)

Koper

Medtem ko koprska občina z razpisom spodbuja obnovo fasad, se je v središču mesta v zadnjem času pojavilo precej grafitov brez kakršne koli dodane vrednosti, ki uničujejo izglede hiš. V uredništvo smo prejeli več fotografij, ki dokazujejo, kako se nekateri požvižgajo na tujo lastnino in s svojimi 'umetninami' delajo samo škodo. Sodeč po fotografijah, ki smo jih prejeli, gre praktično za vandalizem.

Medtem ko je koprska občina pretekli mesec objavila javni razpis za dodelitev proračunskih sredstev za obnovo fasad in streh za letošnje leto, neznanci kot po tekočem traku rišejo grafite brez kakršne koli dodane vrednosti in s tem uničujejo fasade hiš v mestnem jedru.

Več prebivalcev koprskega mestnega središča se je obrnilo na nas in nam posredovalo fotografije grafitov, ki kazijo fasade hiš. Kot pravijo, je to zadnje čase vedno bolj pogost pojav. Pogovarjali smo se s članom Krajevne skupnosti (KS) Koper Center Milanom Đukićem, ki nam je potrdil, da je število grafitov eskaliralo v zadnjem času, med temi pa izstopata dva neznanca, ki pod psevdonimoma 'TSU' in 'Besar' vizualno onesnažujeta okolico s svojimi 'umetninami'. Iz priloženih fotografij se lahko tudi sami prepričate, da gre praktično za čisti vandalizem in nikakor za kakršno koli dodano vrednost bivanja v mestu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  17 .08. 2019 ob  16: 16
Sej tudi pes se poscije na gumo od avta zato da oznaci svoj teritorij.V bistvu smo si podobni
Stric iz ozadja |  17 .08. 2019 ob  10: 23
Tako kracanje po stenah ni niti približno grafitiranju.... V tujini pravzaprav so zelo navdušeni nad grafitiranjem, če so grafiti kot "umetnine" in zelo popestrijo mestno monotonost... Tako uničevanje fasad, kot je razvidno iz slik, pa je nedopustno... V glavnem... to niso grafiti!
Komunisti, povsod so |  17 .08. 2019 ob  01: 42
-6
"Umetnost je ogledalo ★življenja★." - Lev N. Tolstoj
Kolibri123 |  17 .08. 2019 ob  01: 21
14
V Nemčiji je za tako dejanje poleg povračila škode - barvanja cele ploskve fasade od tal do strehe cca 30.000€u, dosojeno tudi določeno število ur družbeno koristnega javnega dela.
td |  16 .08. 2019 ob  21: 08
23
Golazen nevzgojena, bi jim bilo dat z jeziki in nohti za počstit. Še posebaj pa mi dvigajo pritisk, ko packajo čez lepe slike, ki so jih organizirano naredili na npr. podhodih. Drhal brez kulture in vzgoje.
Prognostik |  16 .08. 2019 ob  18: 12
27
Seljačine.