VANDALI MAMICAM V KOPRU ZA MESEC DNI ONEMOGOČILI PREVIJANJE OTROK: Škoda je bila višja od pričakovane (FOTO)

Koper

Pred dobrim mesecem smo poročali o zares nesramnem vandalističnem dejanju v Kopru. Nekdo je namreč zažgal plastično omarico za papirnate brisače, in to v previjalnici. S tem pa povzročil, da je bila ta zaprta kar mesec dni. 

Kot so nas takrat obvestili s koprske policijske uprave (PU Koper), je zagorelo v petek, 30. aprila, ob 19.18, ko je bilo v sanitarijah prisotnih še precej ljudi. Vandali so ogenj zanetili v previjalnici. Policisti so ugotovili, da je zagorelo plastično stojalo za papirnate brisače.

Tedaj je bila škoda ocenjena na približno 100 evrov, a kot so nam danes pojasnili na Marjetici Koper, je požar terjal obnovo večjega dela javnega stranišča in tudi višje stroške"Že v prvem tednu po požaru smo uspeli sanirati posledice požara v sanitarnem delu," poročajo na Marjetici, zavleklo pa se je s previjalnico.

Previjalnica zaprta mesec dni

Bralka nas je opozorila, da naj bi bila previjalnica še v ponedeljek zaprta. Z Marjetice so nam odgovorili, da je ta odprta od nedelje dalje, priznavajo pa, da so se obnovitvena dela nekoliko zavlekla"Tukaj smo potrebovali več časa, saj je bilo potrebno dobaviti novo opremo." 

"Javno stranišče na tržnici je po namernem požigu in povzročitvi visokih stroškov obnove, ponovno funkcionalno," so zaključili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
forešter4 |  02 .06. 2021 ob  15: 20
DISKRIMATORNI ČLANEK, TUDI OČETJE PREVIVAJO!