VAM JE VŠEČ, DA PREVZAME VODILNI POLOŽAJ MED RJUHAMI? Strokovnjaki menijo, da gre za povezavo z evolucijo

Trendi

Če vam je všeč, da je partner v postelji dominanten na način, da brez težav pokaže ter pove, kaj mu je všeč in kaj si želi, še zdaleč niste edine. Po mnenju zdravnice in spolne terapevtke Marianne Brandon ter številnih drugih strokovnjakov je ta privlačnost povezana z evolucijo.

Ker so ženske rojene z omejenim številom jajčec (moški proizvajajo spermo vse življenje in je neomejena), so lahko zaradi tega bolj selektivne, ko gre za spolne partnerje. Obstajali naj bi celo dokazi, da so tudi naše prednice privlačili dominantni partnerji in ženske, ki so izbrale močnejše moške, so bile pogosto bolj varne. In še nekaj. Moški hormon testosteron je povezan z dominanco, piše na Pulselive Kenya.

Pri vsem tem pa obstaja tudi družbena komponenta, ki jo je treba upoštevati. Ne glede na to, da feminizem že vrsto let spodbuja enakopravnost med spoloma v družbi, so tradicionalne vloge spolov še vedno močno zasidrane v naši podzavesti in igrajo veliko vlogo v spolnosti. To tudi pojasnjuje priljubljenost ljubezenskih romanov, v katerih so moški liki prikazani kot dominantni, močni in zelo odločni pri tem, da bodo osvojili žensko.

Dejstvo je, da ženske zelo rade prebirajo takšne romane in večina si želi moškega, ki se ne boji pograbiti ženske, jo pritisniti ob steno in poljubiti. Takšni moški so bolj strastni, zaradi njihove močne spolne energije, s katero zapeljujejo, pa se tudi ženska počuti bolj poželjivo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija